Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Լահմաջո

11.11.2020

Լահմաջոն իրենից ներկայացնում է լոշիկ, որը լցոնված է աղացած միսով, սոխով, կանաչեղենով և տոմատի մածուկով կամ թարմ լոլիկով: Այս լոշիկները մատուցվում են տաք, անմիջապես վառարանից հանելուց հետո:

Լոշիկների համար անհրաժեշտ է պատրաստել թթխմորով խմոր։ Սպասեք, որ խմորը լավ ուռչի այնպես, որ մի քանի անգամ ավելանա չափով․ այդ դեպքում լոշիկները համեղ և փափուկ կլինեն:

 

Բաղադրիչները․

Ոչխարի միս՝ 500 գրամ
Սոխ՝ 1 գլուխ
Սխտոր՝ 1-2 պճեղ
Կանաչիներ՝ ըստ նախընտրության (սամիթ, համեմ, կանաչ սոխ, մաղադանոս)
Կծու պղպեղ՝ 0,5 հատ (չիլի)
Տոմատի մածուկ՝ 80 գրամ
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Աղացած սեւ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Գոլ ջուր՝ 150 միլիլիտր
Թթմոր՝ 4 գրամ
Աղ՝ 0,5 թեյի գդալ
Ալյուր՝ 2-2,5 բաժակ։

Պատրաստման եղանակը․

600x400

Պատրաստեք խմորի և լիցքի համար անհրաժեշտ բաղադրիչները: Որքան շատ կանաչեղեն լինի, այնքան ավելի լավ ու համեղ կստացվի: Թարմ միսը աղացեք (նախընտրելի է մեծ անցքերով ցանց):

600x400

Նախ պատրաստեք խմորը: Դրա համար մաղեք երկու բաժակ ալյուր, ավելացրեք աղ: Թթխմորը լուծեք գոլ ջրում (38-40 աստիճան) և լցրեք ալյուրի մեջ:

600x400

Պատրաստի խմորը ծածկեք անձեռոցիկով և մեկ ժամ դրեք տաք տեղում:

600x400

Պատրաստեք լիցքը: Դրա համար աղացած մսին խառնեք մանր կտրատած սոխը, սխտորը, կանաչեղենը, պղպեղը և աղ: Ավելացրեք տոմատի մածուկը: Ամռանը տոմատի մածուկը կարող եք փոխարինել թարմ, կեղևը հանած լոլիկով:

600x400

Լամաջոյի լցոնը պատրաստ է։

600x400

Խմորը բաժանեք 4 մասի, խմորի ծավալը՝ մոտավորապես թենիսի գնդակի չափ: Յուրաքանչյուր կտորը բարակ գրտնակեք:

600x400

Տեղափոխեք խոհանոցային թղթի վրա:

600x400

Լցոնը բաժանեք 4 մասի, որոնցից յուրաքանչյուրը բաշխեք խմորե լոշիկների վրա:

600x400

Թխեք տաք ջեռոցում (240 աստիճանր) 8 րոպե: Պատրաստի լահմաջոները դարսեք իրար վրա և սրբիչով ծածկեք․ այդպես դրանք ավելի դանդաղ կսառչեն: Մատուցեք տաք վիճակում: Բարի ախորժակ։

600x400

Աղբյուր՝ LADYNEWS.am

Դիտվել է 6733 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ
Mane | 15-11-2020 23:09
Mersi kpordzem

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Ֆրանսիական կարտոֆիլի կակարկանդակ. նուրբ և համեղ ուտեստ

17.06.2025
Նույնիսկ եթե կարտոֆիլային ուտեստները ձեր խոհանոցում տարածված չեն, անհնար է դիմադրել այս ֆրանսիական կարկանդակին։ 

Ելակով թխվածքաբլիթներ

22.05.2025
Նուրբ, փափուկ, չափավոր քաղցր և փխրուն ելակով թխվածքաբլիթներն ախորժելի տնական քաղցրավենիք են։ Խմորը հունցվում է հեշտությամբ և արագ։

Հնդկացորենի կոտլետներ

02.05.2025
Բոլորը հավանաբար գիտեն այս հացահատիկային կուլտուրայի սննդային հատկությունների մասին, բայց միայն քչերին է հաջողվում լիովին բացահայտել դրա խոհարարական ներուժը։ Ահա թե ինչու որոշեցինք առաջարկել այս կոտլետների գաղափարը:

Աղցան «Վիտամինային ռումբ» 

04.04.2025
Այս աղղցանը շատ առողջարար է և հեշտ է պատրաստվում։

Աղցան «Գարուն»

13.03.2025
Այն հիանալի հավելում կլինի ցանկացած մսային կամ ձկնային ուտեստի, խորովածի կամ պարզապես կոտլետների հետ։

Նուռով և խնձորով աղցան

27.02.2025
Մրգերը, բանջարեղենը և հատապտուղները վիտամինների ու միկրոէլեմենտների առաջին և ամենակարևոր աղբյուրն են հատկապես գարնան առաջին ժամանակահատվածում:

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
30-06-2025 10:48
Բիյոնսեն ստիպված է եղել դադարեցնել իր համերգը, քանի որ թռչող մեքենան ցնցվել է օդում: Շաբաթ օրը Հյուստոնում նրա համերգի ժամանակ տեղի ունեցած սարսափելի պահը ցնցել է հանդիսատեսին, ովքեր այն ֆիքսել են տեսանյութով: Մեքենան, որում 43-ամյա երգչուհին գտնվում էր իր «16 Carriages» երգի կատարման ժամանակ, տեսանելիորեն ցնցվել է, ինչի պատճառով նա կարգադրել է դադարեցնել համերգը:
30-06-2025 10:27
Wildberries-ի հիմնադիր, 49-ամյա Տատյանա Կիմը, ըստ Forbes ամսագրի, ընդգրկվել է աշխարհի 50 ամենահարուստ կանանց վարկանիշային աղյուսակում։ Քիմը զբաղեցրել է ցուցակի 18-րդ տեղը՝ 4.6 միլիարդ դոլար կարողությամբ։ Միևնույն ժամանակ, նա ցուցակում ընդգրկված ամենաերիտասարդ կանանցից մեկն է՝ նրանից երիտասարդ է միայն 38-ամյա ավստրալուհի Մելանի Պերկինը, որը հիմնադրել է Canva-ն։ Վարկանիշային աղյուսակում առաջին տեղը՝ 38.8 միլիարդ դոլար կարողությամբ, զբաղեցրել է շվեյցարուհի Ռաֆայելա Ապոնտե-Դիամանտը, որը աշխարհի ամենամեծ ծովային նավագնացության Mediterranean Shipping Company ընկերության համահիմնադիրն է։
30-06-2025 10:12
Եթե մարդ երկար ժամանակ ընդունում է անհանգստության և անքնության դեմ դեղամիջոցներ, ապա ի վերջո նրան կարող է սպառնալ Ալցհեյմերի հիվանդությունը, հաղորդում է BBC-ն՝ հղում կատարելով կանադացիների կողմից կատարված հետազոտությանը և բենզոդիազեպինի ընդունման վիճակագրությանը: 
30-06-2025 09:56
Նոր հետազոտությունը, որի արդյունքները հրապարակվել են PLOS Water ամսագրում, նախազգուշացնում է, որ նիտրատների անգամ ցածր մակարդակը, որոնք հաճախ կեղտոտում են խմելու ջուրը, կարող է ավելացնել վաղաժամ ծննդաբերությունների վտանգը։ Գիտնականներն ասում են, որ ջրում ընթացիկ EPA առավելագույն մեծությունից ցածր նիտրատների մակարդակը կարող է հանգեցնել նաեւ ցածր քաշով երեխաների ծնվելուն։
30-06-2025 06:50
Մրայա Քերին երկրպագուներից կեղմից բուռն գովասանքի է արժանացել կիրակի օրը Wembley Arena-ում Capital’s Summertime Ball փառատոնի շրջանակներում իր ամենահայտնի հիթերը կատարելուց հետո: 56-ամյա երաժշտական լեգենդն այս տարվա համերգի գլխավոր կատարողներից մեկն էր և չհիասթափեցրեց:
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ հունիս 2025 թ․

01.06.2025
Ամռան առաջին ամիսը կլինի հետադարձ Պլուտոնի ազդեցության տակ։ Այս ժամանակահատվածը որևէ մեծ խնդիր չի բերի, բայց Պլուտոնը որոշների հունիսը կփչացնի։

LADYNEWS TV
Հայաստանի ներկայացուցիչ Պարգն իր Survivor երգով «Եվրատեսիլ 2025»-ում զբաղեցրեց 20-րդ տեղը:
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
24.06.2025
Դիտվել է 413 անգամ
25.06.2025
Դիտվել է 398 անգամ
30.06.2025
Դիտվել է 387 անգամ
26.06.2025
Դիտվել է 377 անգամ
27.06.2025
Դիտվել է 345 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster