Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Հավի շնիցել

20.08.2021

Շնիցելի դասական բաղադրատոմսը գալիս է Վիեննայից: Այնտեղ այն պատրաստվում է հորթի բարակ կտորից, հացի փշրանքների մեջ, տապակած: Ժամանակի ընթացքում շնիցելը հանրաճանաչություն ձեռք բերեց ամբողջ աշխարհում, և այսօր հայտնի են տասնյակ այլ բաղադրատոմսեր' չեխական շնիցել, բեռլինյան, փարիզյան, ամերիկյան և, նույնիսկ, իսրայելական:

Իսրայելական շնիցելը պատրաստվում է հավի կրծքամսից:

Բաղադրիչները

• Հավի կրծքամիս՝ 700 գ
• Ցորենի ալյուր / ալյուր` 2 ճաշի գդալ
• Սխտորի փոշի` 2 թեյի գդալ
• Համեմունքներ (բաղադրատոմսով օգտագործվում է պատրաստի հավի համեմունք) - 1 թ. գ․
• Աղ` ըստ ճաշակի
• Սև պղպեղ` ըստ ճաշակի
• Կարտոֆիլի օսլա (առանց գնդիկների)` 1 ճ. գ․
• Սոդա` 1/2 թեյի գդալ
• Հավի ձու` 3 հատ
• Հանքային ջուր (բաժակը 200 մլ.)` 1/3 բաժակ
• Բուսական յուղ
• Կարագ - 1 ճ. գ․:

Պատրաստման եղանակը

600x400

Բոլոր չոր բաղադրիչները լցրեք տարրայի մեջ՝ ալյուրը՝  2 ճաշի գդալ, սխտորի փոշին՝ 2 թեյի գդալ, հավի պատրաստի համեմունքը՝ 1 թեյի գդալ, ավելացնել սև պղպեղ և աղ`ըստ ճաշակի, օսլա (1 ճաշի գդալ), սոդա (1/2 թեյի գդալ): Խառնեք:

600x400

Առանձին ամանի մեջ հարեք ձվերը (3 հատ)

600x400

Ձվով ամանի մեջ ավելացրեք չոր խառնուրդը:

600x400

Ավելացրեք 1/3 բաժակ հանքային ջուրը: Խառնուրդը կրկին լավ հարեք հարիչով:

600x400

Հավի կրծքամիսը կտրեք շերտերով 1-1,5 սմ հաստությամբ, թակեք երկու կողմից: Դրեք շնիցելները պատրաստված խառնուրդի մեջ: Այդպես թողեք 1 ժամ:

600x400

Թավայի մեջ լցրեք 1 ճաշի գդալ կարագը, ավելացրեք բուսական յուղ այնպես, որ տապակելիս շնիցելը կիսով չափ ծածկվված լինի: Թավան տաքացրեք միջին կրակի վրա: Շնիցելները երկու կողմից տապակեք 5-7 րոպե՝ մինչև ձևավորվի ձեր համար ցանկալի գույնը:

600x400

Թե ինչ մատուցել շնիցելի հետ՝ ընտրությունը ձերն է՝ ըստ ճաշակի։

Բարի ախորժակ։

600x400

Աղբյուր` LADYNEWS.am

Դիտվել է 5572 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Դուբայի շոկոլադ. ժողովրդականության պառճառները և բաղադրատոմսը

08.07.2025
Հայտնի քաղցրավենիքն այնքան էլ հեշտ չէ գնել, բայց կարող եք փորձել այն ինքներդ պատրաստել: Ներկայացնում ենք, թե ինչ է Դուբայի շոկոլադը և ինչպես այն պատրաստել տանը:

Ֆրանսիական կարտոֆիլի կակարկանդակ. նուրբ և համեղ ուտեստ

17.06.2025
Նույնիսկ եթե կարտոֆիլային ուտեստները ձեր խոհանոցում տարածված չեն, անհնար է դիմադրել այս ֆրանսիական կարկանդակին։ 

Ելակով թխվածքաբլիթներ

22.05.2025
Նուրբ, փափուկ, չափավոր քաղցր և փխրուն ելակով թխվածքաբլիթներն ախորժելի տնական քաղցրավենիք են։ Խմորը հունցվում է հեշտությամբ և արագ։

Հնդկացորենի կոտլետներ

02.05.2025
Բոլորը հավանաբար գիտեն այս հացահատիկային կուլտուրայի սննդային հատկությունների մասին, բայց միայն քչերին է հաջողվում լիովին բացահայտել դրա խոհարարական ներուժը։ Ահա թե ինչու որոշեցինք առաջարկել այս կոտլետների գաղափարը:

Աղցան «Վիտամինային ռումբ» 

04.04.2025
Այս աղղցանը շատ առողջարար է և հեշտ է պատրաստվում։

Աղցան «Գարուն»

13.03.2025
Այն հիանալի հավելում կլինի ցանկացած մսային կամ ձկնային ուտեստի, խորովածի կամ պարզապես կոտլետների հետ։

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
18-07-2025 09:42
Կոֆեինը կարող է կանխել խրոնիկական սթրեսի հետևանքով առաջացած դեպրեսիայի զարգացումը՝ փոխազդելով աղիների և ուղեղի միջև կապի վրա։ Չինաստանում նման եզրակացության են հանգել Չունցինի բժշկական համալսարանի գիտնականները։ 
18-07-2025 09:36
Չինաստանի Նանկին քաղաքում (Ցզյանսու նահանգ) ձերբակալվել է 38-ամյա մի տղամարդ՝ Ցզյաո մականունով, որը առցանց հայտնի է որպես «Կարմիր քույր»։ Հետաքննիչների տվյալներով՝ տղամարդը, որը հագնվել է կնոջ պես, սեռական հարաբերություն է ունեցել տղամարդկանց հետ, ապա գաղտնի նկարահանել է միջադեպը և առցանց վաճառել է անպարկեշտ տեսանյութերը։ Նա պնդում է, որ քնել է ավելի քան 1000 տղամարդու հետ։
18-07-2025 09:33
2025 թվականի ամառվա նորաձևության թրենդը Sardine Girl Summer-նն է՝ տարօրինակ, ծովային և հմայիչ ձևով ծիծաղելի։ Այն ունի ծովի աղի, Chanel No. 5-ի բույր և... սարդինների: Այո, բառացիորեն. նորաձևության նոր միտումը ձուկն է, ձկան պարկերը, ձկան շքեղությունը: Եվ այն նվաճում է պոդիումները, TikTok-ը և բոլոր նրանց սրտերը, ովքեր հոգնել են բեժ գույնի առօրյա կյանքից և «հանգիստ շքեղությունից»:
18-07-2025 09:25
Սոցիալական ցանցերի երկարատև օգտագործումը կապված է ուշադրության պահպանման դժվարության, հուզական հոգնածության աճի և կախվածություն հիշեցնող վարքագծի հետ։ Ըստ Սինգապուրի Նանյանգի տեխնոլոգիական համալսարանի և Սինգապուրի Research Network հետազոտական գործակալության նոր զեկույցի՝ երիտասարդ մասնակիցների 68%-ը հայտնել է կենտրոնանալու դժվարությունների մասին, մինչդեռ շատերը դժվարացել են դպրոցական առաջադրանքները կատարել կամ մեկ րոպեից ավելի բովանդակություն (կոնտենտ) դիտել։
18-07-2025 08:41
Շվեյցարական շքեղության հոլդինգ Richemont-ը, որը Cartier-ի, Van Cleef & Arpels-ի և այլ հայտնի ապրանքանիշերի սեփականատերն է, հայտնել է վաճառքի 6% աճի մասին առաջին ֆինանսական եռամսյակում (մինչև 5.4 միլիարդ եվրո՝ հաստատուն տեմպերով)՝ շնորհիվ Եվրոպայում, Ամերիկայում և Մերձավոր Արևելքում զարդերի մեծ պահանջարկի, հաղորդում է WWD-ն։
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ հուլիս 2025 թ․

01.07.2025
Մեզ շատ դժվար ամիս է սպասվում։ Մեր գլխավերևում արդեն իսկ պարում է հետադարձ Պլուտոնը, իսկ հիմա դրան կմիանան Նեպտունը (հուլիսի 4-ից), Սատուրնը (հուլիսի 13-ից) և Մերկուրին (հուլիսի 18-ից)։ Լավ համակարգված քառյակ նրանցից դուրս չի գա։ Բայց նույնիսկ առանձին-առանձին, այս «հետադարձները» կազդեն բոլոր կենդանակերպի նշանների կյանքի իրադարձությունների վրա։

LADYNEWS TV
Իվետա Մուկուչյանը ներկայացրել է «Օդերով» երգի տեսահոլովակը։ Նոր աշխատանքը երգչուհին համահեղինակել է A. Chilla-ի հետ, ռեժիսորն է Աղավնի Մանուկյանը։
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
14.07.2025
Դիտվել է 840 անգամ
15.07.2025
Դիտվել է 405 անգամ
17.07.2025
Դիտվել է 235 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster