Հնդկացորենի կոտլետներ
02.05.2025
Հնդկացորենի կոտլետները համեղ են, առողջարար, էժան։ Բոլորը հավանաբար գիտեն այս հացահատիկային կուլտուրայի սննդային հատկությունների մասին, բայց միայն քչերին է հաջողվում լիովին բացահայտել դրա խոհարարական ներուժը։ Ահա թե ինչու որոշեցինք առաջարկել այս կոտլետների գաղափարը, որոնք ունեն բոլոր հնարավորությունները ոչ միայն ընտանեկան ճաշացանկում ընդգրկվելու, այլև ամենասիրված ուտեստներից մեկը դառնալու համար։
Պատրաստվում է հեշտ, մեկ ժամում, մեկ չափաբաժինը պարունակում է 268.44 կկալ։
Բաղադրիչները՝ 4 չափաբաժնի համար.
- հնդկացորենի ձավար՝ 210 գ - խմելու ջուր՝ 500 մլ - կարտոֆիլ՝ 300 գ - սոխ՝ 100 գ - սխտոր՝ 2 պճեղ - աղացած պապրիկա՝ 1 թեյի գդալ - բուսական յուղ տապակելու համար՝ ըստ անհրաժեշտության - աղ՝ ըստ ճաշակի - թարմ աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը
Քայլ 1
Նախատրաստեք բոլոր բաղադրիչները։ Հնդկացորենը լվացեք հոսող ջրի տակ։ Լցրեք կաթսայի մեջ։ Հնդկացորենի վրա ավելացրեք տաք ջուր, մի փոքր աղ և դրեք ուժեղ կրակի վրա։
Քայլ 2

Հնդկացորենը եռացրեք։ Եփեք մոտ 10 րոպե, մինչև ջուրը գոլորշիանա մակերեսից։ Այնուհետև իջեցրեք կրակը մինչև նվազագույնի։ Հնդկացորենը եփեք ևս 10 րոպե։ Թողեք մի փոքր սառչի։
Քայլ 3

Կարտոֆիլը մաքրեք, լվացեք և քերեք մանր քերիչով։ Հնդկացորենը լցրեք մեծ ամանի մեջ։ Քամեք քերած կարտոֆիլը և լցրեք հնդկացորենի վրա։ Կլպեք սոխը և շատ մանր կտրատեք։ Կլպեք սխտորը և այն ճզմեք մամլիչի միջոցով: Վերջինս սոխի հետ միասին լցրեք հնդկացորենի վրա։
Քայլ 4

Ամանի պարունակությունը համեմեք աղով և պղպեղով, ավելացրեք աղացած պապրիկան։ Խառնեք և հարեք մինչև համասեռ դառնալը։
Քայլ 5

Ստացված զանգվածից ձևավորեք կոտլետներ և դրեք տախտակի վրա։ Կրակի վրա դրեք մեծ տապակ։ Լցրեք բուսական յուղը և տաքացրեք։ Հնդկացորենի կոտլետները դրեք տապակի մեջ և տապակեք երկու կողմերից մինչև ոսկեգույն դառնալը։
Կարող եք մատուցել ձեր նախընտրած ցանկացած սոուսով։ Բարի ախորժակ։

Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 204 անգամ
Читать на русском
|