Ֆրանսիական կարտոֆիլի կակարկանդակ. նուրբ և համեղ ուտեստ
17.06.2025
Նույնիսկ եթե կարտոֆիլային ուտեստները ձեր խոհանոցում տարածված չեն, անհնար է դիմադրել այս ֆրանսիական կարկանդակին։ Կարտոֆիլը, սերուցքը և պանիրը միաձուլվում են՝ ստեղծելով շատ նուրբ համային փունջ։ Ընտրեք այնպիսի պանիր, որը լավ է հալվում և չափազանց աղի չէ։
Ձեր պատրաստած ուտեստը տաք վիճակում կարող եք մատուցել անգամ տոնական սեղանին, և իսկապես, համն անզուգական է։ Պատրաստեք ուրախությամբ՝ պատկերացնելով ձեզ գեղեցիկ ֆրանսիական քաղաքում՝ երգելով ռոմանտիկ մեղեդի։
Բաղադրիչները
• 1 կգ կարտոֆիլ • 1 բաժակ սերուցք • 100 գ կոշտ պանիր • 2 պճեղ սխտոր • 1 գլուխ սոխ • մաղադանոս, սամիթ • աղ, աղացած սև պղպեղ • աղացած մշկընկույզ • կարագ։
Պատրաստման եղանակը
- Նախապատրաստեք բաղադրիչները։
- Սոխը կտրատեք օղակների և տապակեք։

- Կարտոֆիլը կտրատեք բարակ շերտերով։

- Մանր կտրատեք համեմունքներն ու սխտորը։

- Տապակն առատորեն յուղեք կարագով: Լցրեք կարտոֆիլը, կտորների միջև դնելով սոխը: Աղը և պղպեղը՝ ըստ ճաշակի: Ավելացրեք մի պտղունց մշկընկույզ, կանաչեղենը և սխտորը:

- Վրան լցրեք սերուցքը և քերած պանիրը։

- Ծածկեք կափարիչով կամ լավ փայլաթիթեղով։ Թխեք մոտ 40 րոպե՝ 200 աստիճան ջեռոցում։ Այնուհետև հանեք փայլաթիթեղը կամ կափարիչը և թխվածքաբլիթը կրկին դրեք ջեռոցը 20-30 րոպե, մինչև կարտոֆիլը պատրաստ լինի, իսկ պանիրը՝ կարմրի։
Նուրբ, բուրավետ կարկանդակը պատրաստ է։ Ինչպես բոլոր այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են ջեռոցում, այն ամենահամեղը պատրաստելուց անմիջապես հետո է։ Մատուցեք կարտոֆիլի կարկանդակն անմիջապես սեղանին՝ բոլորը հիացած կլինեն։

Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 389 անգամ
Читать на русском
|