Դուբայի շոկոլադ. ժողովրդականության պառճառները և բաղադրատոմսը
08.07.2025
Հայտնի քաղցրավենիքն այնքան էլ հեշտ չէ գնել, բայց կարող եք փորձել այն ինքներդ պատրաստել: Ներկայացնում ենք, թե ինչ է Դուբայի շոկոլադը և ինչպես այն պատրաստել տանը:
Սա ոչ միայն քաղցրավենիք է, այլև իսկական խոհարարական գլուխգործոց, որը համատեղում է արաբական խոհանոցի ավանդույթներն ու ժամանակակից արտադրական տեխնոլոգիաները: Այս եզակի արտադրանքը նվաճել է աշխարհի գուրմանների սրտերը՝ շնորհիվ իր յուրահատուկ համի և բաղադրիչների հաջող համադրության: Եկեք պարզենք, թե ինչից է պատրաստվում Դուբայի շոկոլադը և ինչու է այն այդքան տարածված դարձել:
Ի՞նչ է Դուբայի շոկոլադը
Դա սև կամ կաթնային շոկոլադի մեծ սալիկ է՝ անսովոր խրթխրթան միջուկով, որը բաղկացած է տապակած կատաիֆի խմորից, պիստակի մածուկից։
Դուբայի շոկոլադե միջուկի գլխավոր առանձնահատկությունը կատաիֆի խմորն է։ Այն ավանդական արևելյան քաղցրավենիք է՝ պատրաստված ալյուրի և օսլայի նուրբ թելերից։ Խմորի երկրորդ անվանումը հրեշտակի մազ է։
Դուբայի շոկոլադը հայտնի է դարձել որակյալ բաղադրիչների, արևելյան համերի և նրբագեղ դիզայնի յուրահատուկ համադրության շնորհիվ: Պատրաստման մեջ օգտագործվում են հազվագյուտ համեմունքներ, ընկույզներ և չոր մրգեր: Դեսերտը, որպես կանոն, զարդարվում է ձեռքով, ինչն այն դարձնում է իսկական արվեստի գործ: Այս արևելյան քաղցրավենիքը դարձել է կարգավիճակի և հեղինակության խորհրդանիշ:
Ինչո՞ւ է Դուբայի շոկոլադը դարձել այդքան տարածված։ Այստեղ մեծ դեր է խաղում մարքեթինգը։ Ահա դրա ժողովրդականության մի քանի պատճառներ.
- վիրուսային տեսանյութերը սոցիալական ցանցերում, - աղանդերի անսովոր համը, - հետաքրքրաշարժ բարձր գինը, - ձեռքի աշխատանքը, - տեսողական գրավչությունը:
Դասական Դուբայի շոկոլադ պիստակի մածուկով
Դուբայի շոկոլադ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է գնել որակյալ բաղադրիչներ՝ լավ պիստակի մածուկ՝ առանց հավելանյութերի, համեմունքների, ներկանյութերի և կապակցանյութերի: Եթե խանութում դժվար է գտնել այն, պիստակը կարող եք ինքներդ մանրացնել բլենդերի մեջ, բայց դա աշխատատար և ժամանակատար գործընթաց է:
Բացի այդ, ձեզ անհրաժեշտ կլինեն հատուկ սարքավորումներ՝ շոկոլադե սալիկի համար նախատեսված պլաստիկե կամ սիլիկոնե կաղապար, ինչպես նաև սիլիկոնե թիակ (ալյումինեն չի աշխատի, քանի որ կօքսիդանա):
Ինչո՞ւ է Դուբայի շոկոլադը դարձել այդքան հանրահայտ։ Այստեղ Մմեծ դեր է խաղումարքեթինգը ։ Ահա դրա ժողովրդականության մի քանի պատճառներ.
Բաղադրիչները․
• 200 գրամ որակյալ շոկոլադ (կաթնային կամ սև՝ ըստ ձեր ճաշակի), • 50 գրամ կատայիֆի խմոր․ կարելի է գնել շուկաներում կամ որոշ սուպերմարկետներում, • 50 գրամ պիստակի մածուկ, • 25 գրամ թահինիի մածուկ (հայտնի է նաև որպես քունջութի մածուկ), • 45 գրամ կարագ, • աղ (ըստ ճաշակի)։
Պատրաստման եղանակը.
1. Կատաիֆիի խմորը պետք է մանր կտրատել շերտերով՝ բարակ վերմիշելի նման և տապակել կարագի մեջ՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը։
2. Դեռևս տաք վիճակում խմորը խառնեք պիստակի և քնջութի մածուկի (թահինի) հետ. ցանկության դեպքում ավելացրեք մի պտղունց աղ և վանիլի էքստրակտ: Լավ խառնեք միջուկը, բայց խմորը մի՛ վերածեք խյուսի. այն պետք է խրթխրթան լինի: Միջուկը ամբողջությամբ սառեցրեք:

3. 200 գրամ շոկոլադը հալեցրեք կրկնակի կաթսայի մեջ կամ միկրոալիքային վառարանում: Անընդհատ խառնեք շոկոլադը, որպեսզի այն հավասարաչափ տաքանա և թույլ մի տվեք, որ եռա:
4. Շոկոլադի ընդհանուր զանգվածը բաժանեք երկու մասի, առաջին կեսը լցրեք կաղապարի մեջ, սպասեք, մինչև շոկոլադի առաջին շերտը կարծրանա և վրան լցրեք միջուկը: Պատեք այն մնացած հեղուկ շոկոլադով: Կաղապարը նախապես ոչնչով յուղելու կարիք չկա:

5. Թողեք պատրաստի աղանդերը սառչի և կայունանա մինչև լիովին ամրանա։
Պատրաստի Դուբայի շոկոլադը պետք է պահել սառնարանում՝ միջուկի փչանալուց խուսափելու համար, և օգտագործել մի քանի օրվա ընթացքում։

Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 127 անգամ
Читать на русском
|