| 
     Կաթնաշոռով թխվածք՝ թթվասերային կրեմով 
    
     17.07.2021
  Առաջարկում ենք փրփրուն, փափուկ թխվածք, որը սիրում են թե մեծերը, թե փոքրերը:  
Հեշտ պատրաստվող և առողջարար այս թխվածքը կուրախացնի կաթնաշոռի սիրահարներին:
  Բաղադրիչները․ 
• Կաթնաշոռ (տնական)՝ 1 կգ • Սպիտակաձավար 0,5 բաժակ: • Հավի ձու՝ 2-3 հատ: • Շաքարավազ՝ 0,7 բաժակ: • Թթվասեր՝ 0,5 բաժակ: • Կաթ՝ 0,5 բաժակ: • Չամիչ։ • Վանիլին։ • Աղ։ 
• Կարագ (կաղապարին քսելու համար)։ 
Պատրաստման եղանակը․ 
Եթե ցանկանում եք փրփրուն թխվածք, հարկավոր է վերցնել ոչ թե 400-500 գ կաթնաշոռ, ինչպես տրված է հիմնական բաղադրատոմսում, այլ 2 անգամ ավելի: Սպիտակաձավարի վրա նախօրոք լցրեք կաթ, թող ներծծվի: Թրջեք չամիչը՝ թող ուռի: 
  
Ձվերը հարեք շաքարավազի հետ միասին: Կաթնաշոռին ավելացրեք մի պտղունց աղ, սպիտակաձավարը, ձվերը՝ շաքարավազով, վանիլին, չամիչը, թթվասեր կամ մածուն (խմորված կաթից ինչ-որ բան): 
  
Ստացվածը լցրեք կարագով յուղած և սպիտակաձավարով կամ ալյուրով պատված կաղապարի մեջ, հարթեցրեք: 
Վրայից քսեք ձու կամ թթվասեր (կամ դեղնուց + թթվասեր): 
  
50-60 րոպե թխեք նախապես տաքացրած ջեռոցում՝ 180 աստիճանում: 
  
Թողեք սառչի: Կտրատեք։ Մատուցեք թթվասերով, հատապտուղներով, մուրաբայով, մեղրով և այլն: 
  
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6179 անգամ
  Читать на русском
  
 |