Թխվածքաբլիթ «Մեղրային գնդիկներ»
25.04.2020
Շատ համեղ և պարզ թխվածքաբլիթ է։ Այս բաղադրատոմսը հարմար է ինչպես տոնական թեյախմության, այնպես էլ որպես համեղ աղանդեր։
Պատրաստման ժամանակը՝ 40 րոպե։
Բաղադրիչները․
•Ցորենի ալյուր՝ 3 բաժակ • Հավի ձու՝ 1 հատ • ջուր՝ 60 մլ • Շաքարավազ (կարելի է և մի փոքր ավելի քիչ)՝ 1 բաժակ • Կարագ ՝ 100 գ • Սոդա' 0,5 թեյի գդալ • Դարչին (կամ ըստ ճաշակի)՝ 0.25 թեյի գդալ • Մշկընկույզ (կամ ըստ ճաշակի)՝ 0.25 թեյի գդալ • Մեղր՝ 2 ճաշի գդալ։
Պատրաստման եղանակը․

1. Մեղրը խառնեք (հալեցրեք, եթե շաքարակալել է) կարագի հետ (սենյակային ջերմաստիճանի կամ թեթևակի հալած):
2. Ավելացրեք ձուն և մանրակրկիտ խառնեք: Դրանից հետո ավելացրեք շաքարավազը: Խառնեք:
3. Ավելացրեք ջուր: Համեմունքները՝ ըստ ճաշակի: Լավ խառնեք:
4. 3 փուլով ավելացրեք մաղած ալյուրը (սոդան նախապես լցրեք ալյուրի մեջ):
5. Խմորը հունցեք:
6. Խմորից պոկեք փոարիկ կտորներ և գնդիկներ սարքեք՝ ընկույզից մի քիչ փոքր։
7. Գնդիկները դրեք նախօրոք թխվածքային թղթով պատված մագաղաթյա տարայի մեջ այնպես, որ նրանց միջև տարածություն մնա։
8. Թխեք 210 ջերմաստիճանում, 15 - 20 րոպե՝ մինչև ոսկեդարչնագույն երանգ ստանալը:
9. Սպասեք սառչի, ապա գնդիկները միմյանցից առանձնացրեք: Շարեքեք ափսեի մեջ և վրան շաղ տվեք շաքարի փոշի:
Բարի ախորժակ և հաճելի թեյախմություն։
Աղբյուր' LADYNEWS.am Դիտվել է 3992 անգամ
Читать на русском
|