Աղանդեր «Հարբած տանձեր»
05.07.2012
Այս աղանդերը և օրիգինալ է, և համեղ, և հեշտ պատրաստվող: Իսկական ամառային աղանդեր, որը կարելի է վայելել սիրելիի հետ:
Անհրաժեշտ է.
պինդ և հասած տանձ' 4 հատ, կարմիր չոր գինի' 650մլ, 1 կիտրոնի հյութ, շաքարավազ' 6 ճ. գդալ, դարչին' 2 ձողիկ, մեխակ' 3 հատ, կանաչ հիլ'3 հատ, 33%- անոց սերուցք' 500 մլ, շաքարի փոշի' 1 ճ. գդալ, վանիլ' 1տուփ' 8 գր, 2 խտանյութ տուփ սերուցքի համար, աղացած դարչին' զարդարելու համար:
Պատրաստման եղանակը.
Կիտրոնից քամեք հյութը: Մաքրեք հիլը կեղևից, նաև' տանձը: Տանձերը դրեք կաթսայի մեջ, ավելացրեք կիտրոնի հյութը, շաքարավազը, համեմունքները և գինին: Եփեք մարմանդ կրակի վրա' 30-35 րոպե: Վերցրեք կրակից, թողեք՝ թող սառչեն տանձերը հենց օշարակի մեջ այնքան, մինչև դառնան սենյակային ջերմաստիճանի: Այնուհետև այդպես կաթսայով տեղավորեք սառնարանում:
Սերուցքը հարեք վանիլային շաքարի, շաքարի փոշու և խտացնող նյութի հետ այնքան, մինչև խիտ փրփուր ստացվի: Սառած տանձերը կտրատեք շերտերի' հեռացնելով մեջտեղի մասը: Բարձր բաժակների մեջ տեղադրեք շերտերով' մի քանի տանձ, այնուհետև հարած սերուցք, հետո նորից տանձ և այդպես շարունակ:
Ամենավերջում զարդարեք վերևի շերտի սերուցքը աղացած դարչինով:
Վայելեք այս հեքիաթային համը:
Դիտվել է 4492 անգամ
|