Խնձորով կարկանդակ
06.06.2020
Նուրբ, անուշաբույր, չափավոր խոնավ խնձորի շրջված կարկանդակ: Փորձեք!
Բաղադրիչները
• Հավի ձու՝ 2 հատ • Շաքարավազ՝ 150 գ • Վանիլին՝ 1 գ • Խնձորի հյութ՝ 100 մլ • Բուսական յուղ՝ 50 մլ • Խնձոր՝ 3 հատ: •Ցորենի ալյուր՝ ալյուր` 220 գ • Խմորի փխրեցուցիչ՝ 1,5 թեյի գդալ • Շաքարի փոշի։
Պարտարստման եղանակը
- Ձվերը հարել մինչև սպիտակելը՝ ավելացներով վանիլինը և շաքարավազը:
- Ավելացնել յուղը և հյութը, ծեծել 10 վայրկյան:

- Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը: Հարել կես րոպե: Խմորը հոսում է գդալից:
- Խնձորները պետք չէ կեղևազրկել, միայն հանել կորիզային հատվածը։ Կտրել խորանարդերի կամ քառակուսիների:
- Տարան (26 սմ) պատել կարագով և խնձորները լցնել մեջը:

- Խնձորների վրա լցնել խմորը և 40 րոպե եփել 180 աստիճան տաքության ջեռոցում: Կողմնորոշվեք չոր քարացած պատող շերտով:

- Թոնել կարկանդակը սառչի և շուռ տալ ափսեի վրա՝ խնձորները դեպի վեր: Վրան ցանել շաքրի փոշի։
Բարի վայելում։

Աղբյուր' LADYNEWS.am Դիտվել է 3755 անգամ
Читать на русском
|