Կաղամբով կարկանդակ՝ «Պարզից էլ պարզ»
23.05.2020
Այս պարզ, բայց շատ համեղ բանջարեղենային կարկանդակը թե խորտիկ է, թե ճաշ, թե կողային ուտեստ: Ծախսատար չէ՝ պատրաստվում է շատ արագ և հեշտ:
Կաղամբը ստացվում է փխրուն, հյութալի և բուրավետ: Մատուցվում է սխտոր-թթվասերային սոուսով:
Պատրաստման ժամանակը' 30 րոպե։
Բաղադրիչները.
• կաղամբ (նախընտրելի է՝ թարմ)՝ 800 գր • հավի ձու՝ 3 հատ: • ցորենի ալյուր՝ 80 գ • սամիթ' ըստ ճաշակի • աղ' ըստ ճաշակի • սև պղպեղ' ըստ ճաշակի • թթվասեր'100 մլ • մայոնեզ'50 մլ • սխտոր՝ 2 պճեղ:
Պատրաստման եղանակը․
1. Կաղամբը կտրատում ենք կտորների՝ 12 մասի, այնպես որ տերևները մնան ցողունի վրա:
2. Կտորները դնում ենք տարայի մեջ, վարն լցնում եռացրած աղաջուր, ծածկում կափարիչով և թողնում 15-20 րոպե:
3․ Կաղամբը հանելուց հետո թողնում ենք, որ ջուրը քամվի:
4. Ձվերը թեթև հարոմ ենք՝ ավելացնելով աղ, պղպեղ և սամիթ:
5. Կաղամբն ընկղմում ենք ալյուրի և ձվի մեջ ու յուղով տապակում՝ մինչև երկու կողմերից ստանա ոսկե-դարչնագույն երանգ:
6. Սոուսի համար խառնում ենք թթվասերը, մայոնեզը, ճզմած սխտորը, մանրացված սամիթը։
Բարի ախորժակ!
Դիտվել է 3738 անգամ
Читать на русском
|