աթնաշոռային աղանդեները իսկական փրկություն են մայրիկների համար, ում երեխաները չեն սիրում հենց այնպես կաթնաշոռ ուտել: Կաթնաշոռից կարելի է պատրաստել և սուֆլե ջեռոցում, և համեղ կրեմ, և բազմաթիվ թխվածքներ:
Կաթնաշոռային տորթը միջինն է սովորական թխվածքի և հանդիսավոր տորթի միջև: Շոկոլադե հիմքը ուղղակի հալչում է բերանում, իսկ կրեմն ընդհանրապես նման չէ կաթնաշոռայինի: Այն միազանգված է, առանց հատիկների և թունդ:
1. Տարայի մեջ լցրեք ալյուրը, ավելացրեք փափկացված սերուցքային կարագը, 4 ճաշի գդալ շաքարավազ, կակաո, փխրեցուցիչ: Նախապես սեղմեք բաղադրիչները պատառաքաղով, այնուհետև ավելացրեք 1 ձու և ձեռքերով հունցեք խմորը: Փաթաթեք այն սննդային ժապավենով և դրեք սառնարանում մինչև լցոնի պատրաստելը:
2. Խառնեք կաթնաշոռը վանիլինի և օսլայի հետ: Մնացած շաքարավազի հետ հարեք 3 ձուն, ավելացրեք թթվասերը և միացրեք կաթնաշոռային զանգվածի հետ: Լցոնը պատրաստ է:
3. Կարագ քսած 22 սմ տրամագծով կաղապարի վրա, լցրեք խմորը: Ձևավորեք կողքերը:
4. Մեջտեղը տեղավորեք կաթնաշոռային զանգվածը և խմորով լի կաղապարը 50 րոպեյով դրեք ջեռոցի մեջ ՝ այն նախապես տաքացնելով մինչև 180 աստիճան:
ջ․ Արախիսը չորացրեք փոքր-ինչ ջեռոցում, այուհետև թաթախեք ջրային բաղնիքի վրա հալեցրած մեղրի մեջ:
Թողեք կաթնաշոռային տորթը փոքր-ինչ սառի, այնուհետև վրան քսեք եփած խտացրած կաթ և զարդարեք արախիսով:
Այս բաղադրատոմսը կօգնի, եթե դուք երեխաներով հյուրեր եք սպասում: Բնական բաղադրիչներով քաղցրավենիքը դուք կգա բոլորին:
«Եվրատեսիլ 2024»-ում Հայաստանի պատվիրակ «Լադանիվա»-ն ելույթ կունենա մրցույթի երկրորդ կիսաեզրափակիչում` 8-րդ համարի ներքո: Մրցույթը տեղի կունենա մայիսի 7-ին, 9-ին և 11-ին Շվեդիայի Մալմյոյում: