Թխվածքաբլիթ գազարով
18.11.2017
Այս թխվածքաբլիթները շատ հեշտ են պատրաստվում և դրա բաղադրիչները միշտ կարելի է գտնել սառնարանում:
Արդյունքն ուղղակի հիանալի է, այն անպայման կուրախացնի ընտանիքի բոլոր անդամներին երեկոյան թեյի հետ վայելելու ժամանակ:
Նշված քանակից ստացվում է 50 հատ:
Բաղադրիչներ.
- 1 բաժակ մանր քերիչով անցկացրած հում գազար (250 գրամ գազարից) - 150 գր շաքարավազ - 100 գր սերուցքային կարագ - 2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ (կամ 1 թեյի գդալ հանգչաց սոդա) - 350-400 գր ալյուր։

Պատրաստման եղանակը․
1. Կարագը խառնել շաքարավազի հետ

2. Ավելացնել գազարը, խառնել:

3. Ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը, հունցել ոչ շատ թունդ խմոր:

4. Խմորից ոչ մեծ կլորակներ պատրաստել:

5. Ջեռոցի ամանը քսել կարագով կամ թխելու համար նախատեսված թուղթ փռել: Վրան դնել թխվածքաբլիթները: Դնել ամանը նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և թխել 20-25 րոպե:

Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am
Դիտվել է 9513 անգամ
Читать на русском
|