Պասային ընթրիք
26.03.2012
Պահքի ընթացքում խնդրահարույց է դառնում հատկապես ընթրիքի հարցը, քանի որ կանգնում ենք կրկնակի սահմանափակումների առաջ: Մի կողմից' պասային կերակուրի պահանջներն են, մյուս' կողմից երեկոյան ժամին սնվելու կանոնները: Պասային այս հասարակ, բայց համեղ ընթրիքը կօգնի եւս մեկ քայլով հաջողությամբ մոտենալ Ձեր կամքի փորձության ավարտին:
Անհրաժեշտ է'
4 հատ միջին չափի կարտոֆիլ, 1 մեծ գլուխ սխտոր, 1.8 լիտր բանջարեղենային արգանակ, աղացած սեւ պղպեղ, աղ, մի քիչ մաղադանոս կամ սամիթ:
Պատրաստման եղանակը.
Մաքրեք կարտոֆիլը կեղևից, լվացեք և կտրատեք մանր կտորների: Տաքացրեք ջեռոցը մինչև 180 աստիճան, դրեք ջեռոցում սխտորի գլուխը, որպեսզի փափկի: Այն չպետք է մաքրած լինի: Եփեք կարտոֆիլը նորմալ աղիության ջրի մեջ:
Հանեք կարտոֆիլը ջրից և լցրեք տաքացրած բանջարեղենային արգանակի մեջ: Մաքրեք սխտորը, մանր կտրատեք և ավելացրեք բուլյոնին: Ապուրի պատրաստումն ամբողջացրեք պղպեղով և աղով' ըստ ճաշակի: Այն թողեք եփվելու մոտ 15 րոպե: Նախքան մատուցելը զարդարեք մի ճյուղ սամիթով կամ մաղադանոսով:
Դիտվել է 5790 անգամ
Читать на русском
|