Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Բանանով և նարնջի սոուսով նրբաբլիթներ

08.02.2023

Աղանդերային հրաշալի ուտեստ: LN-ը խորհուրդ է տալիս պատրաստել այն հատկապես երեկոյան, երբ աշխատանքային օրվա ավարտին ուզում եք թեթեւանալ, ուրախացնել ընտանիքի անդամներին: Նրբաբլիթները կզարմացնեն եւ գերագույն հաճույք կպարգեւեն Ձեր «հատուկ» հյուրերին:

Այն նաեւ սննդարար ուտեստ է հղիների եւ կերակրող մայրերի համար:


Երկու բաժնի համար անհրաժեշտ է․

8 հատ նրբաբլիթ
2 բանան
1 նարինջ
4 ճաշի գդալ թթվասեր
2 ճաշի գդալ շաքարավազ

Նախ պատրաստում ենք նրբաբլիթները: Ներկայացնեւմ ենք նրբաբլիթներ թխելու  «ավանդական»  բաղադրատոմսը, բայց կարող եք թխել նաեւ Ձեր տարբերակով:

Հարկավոր է․

3 հատ հավկիթ
3 բաժակ կաթ
2 բաժակ ալյուր
1-ական պտղունց աղ, շաքարավազ
բուսական ձեթ։

Այս ամենով ստանալ խմոր, կարեւոր է լավ հարել, որպեսզի  «կոշտուկներ» չլինեն: Լավ տաքացնել թավան, տակը մի քիչ կարագ քսել, փոքրիկ շերեփով ստացված խմորից լցնել թավայի մեջ այնքան, որ շատ բարակ շերտ կազմի: Թողնել՝ եփվի մոտ կես րոպե, շրջել նույնքան եփել նաեւ հակառակ երեսը:

600x400

Մեր նրբաբլիթները պատրաստ են: Տեսնենք, թե ինչ ենք անում բանանն ու նարինջը:

Բանանը կեղեւազրկում ենք, երկարությամբ բաժանում չորս մասի:

600x400

Նրբաբլիթի վրա քսում ենք թթվասերը, դնում բանանի մի կտորը եւ փաթաթում:

600x400

Նրբաբլիթով «բարուրված» բանանները տեղադրում ենք հրակայուն տարայի մեջ, թեթեւակի պատում բուսական յուղով եւ հինգ րոպե եփում ջեռոցում (180 C): Բանանն այս ընթացքում չի փոխում ոչ ձեւը, ոչ էլ համը:

600x400

Հիմա պատրաստում ենք սոուսը․

Կեղեւազրկում ենք նարինջը, երկայնակի կտրած երեք-չորս շերտ առանձնացնում, մնացածից ստանում ենք հյութ: Թավայի մեջ լցնում ենք մեկ ճաշի գդալ բուսական յուղ, երկու ճաշի գդալ շաքարավազ, խառնելով եփում ենք եւ ավելացնում նարնջի հյութը: Հինգից յոթ րոպե զանգվածը անդադար խառնելով եփում ենք մինչեւ թանձրանալը: Ստացված թանձր հյութի մեջ գցում ենք նարնջի  «ֆիլեն», թողնում՝ սառչի մեկ-երկու րոպե: Սոուսը պատրաստ է:

600x400

Գեղեցիկ ափսեի մեջ շարում ենք բանանով նրբաբլիթները, վրան լցնում սոուսը եւ վայելում: Հավատացեք, որ շատ համեղ է:

600x400

Աղբյուր` LADYNEWS.am

Դիտվել է 4458 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Հագեցնող ռիզոտո՝ ոսպով

18.05.2023
Ռիզոտան ամբողջ աշխարհում հենց այնպես չէ, որ հայտնի է դարձել։ Այս դասական իտալական ուտեստը գնահատվում է իր պարզ բաղադրատոմսի, առողջարար բաղադրիչների և վառ համի համար:

Գարնանային 3 աղցան, որոնք ցանկանում եք պատրաստել ամեն օր

28.04.2023
Գարնանը վերջապես հայտնվում են առաջին բանջարեղենն ու խոտաբույսերը, և դուք ցանկանում եք ինչ-որ թարմ, թեթև և բուրավետ ուտեստ համտեսել:

Տապակած հավ՝ արքայախնձորով

15.03.2023
Հավի միսն ու արքայախնձորը հիանալի և հաճախ օգտագործվող համադրություն են։ Առաջարկում ենք ջեռոցում եփած արքայախնձորով հավի բաղադրատոմս։

Բանանով և նարնջի սոուսով նրբաբլիթներ

08.02.2023
Աղանդերային հրաշալի ուտեստ: LN-ը խորհուրդ է տալիս պատրաստել այն հատկապես երեկոյան, երբ աշխատանքային օրվա ավարտին ուզում եք թեթեւանալ, ուրախացնել ընտանիքի անդամներին: Նրբաբլիթները կզարմացնեն եւ գերագույն հաճույք կպարգեւեն Ձեր «հատուկ» հյուրերին:

Իմունիտետը բարձրացնող ըմպելիք

20.01.2023
Պատրաստվում  է տասը րոպեում, կարելի է օգտագործել ողջ օրվա ընթացքում: Իմբիրով թեյը շատ լավ միջոց է ֆիզիկական եւ մտավոր հոգնածության դեպքում:

Երշիկով աղցան' նախաճաշին

23.11.2022
Նախաճաշը պետք է հեշտ պատրաստվի, միաժամանակ լինի համեղ եւ գեղեցիկ: Ահա հետաքրքիր բաղադրատոմս' օրը լավ սկսելու համար: Բացի դրանից, որ բավականին հեշտ է պատրաստվում, նաև երկար ժամանակ ապահովագրում է Ձեզ քաղցից:

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
01-06-2023 03:30
Հավերժ սիրո և երջանիկ հարաբերությունների գաղտնիքը պարզ ամենօրյա պրակտիկայի մեջ է, կարծում են ամերիկացի հետազոտող հոգեբանները։ Նրանց կարծիքով՝ կարևոր են աննշան թվացող մանրուքները։ Օրինակ՝ բարի առավոտ և բարի գիշեր մաղթելը, զրույցի ընթացքում աչքի կոնտակտ պահպանելը և միմյանցից օգնություն խնդրելը։
01-06-2023 03:19
Ամերիկացի գիտնականները ռիբոնուկլեինաթթու-պատվաստանյութը օգտագործել են ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի բուժման համար: Ըստ ամերիկացի գիտնականների ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղը շարունակում է մնալ ամենատարածվածը։ Այն տարեկան ախտորոշվում է 432 հազար մարդու մոտ։ Իսկ ուռուցքի հայտնվելուց 5 տարի հետո փրկվում է պացիենտների մոտ 9%-ը։։
31-05-2023 10:19
Որոշ մարդկանց, ելնելով իրենց գենետիկ առանձնահատկություններից, կենսականորեն անհրաժեշտ են ձկան յուղում պարունակվող օմեգա-3 պոլիչհագեցած ճարպաթթուները: Իսկ արտադրանքի վիտամինային բաղադրությունը օգտակար է դարձնում նրանց համար, ովքեր պետք է նորմալացնեն արյան մակարդումը, ամրապնդեն իմունիտետը, բարելավեն մաշկի վիճակը, շարունակել է նա։
29-05-2023 02:29
Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ միայն վիտամին C-ն, նույնիսկ մեծ չափաբաժիններով, չի կարող բուժել մրսածությունը, բայց այն լավ պրոֆիլակտիկ միջոց է, որն ապահովում է իմունիտետը: Հիվանդության ժամանակ ասկորբինաթթուն օգնում է սկսել մի շարք գործընթացներ, որոնք օգնում են վերականգնմանը, բայց արդյունավետությունը անհատական է և կախված է ամբողջ օրգանիզմի վիճակից:
29-05-2023 01:38
Վնասակար բան ուտելու ցանկությունը հաճախ առաջանում է հոգեկան սթրեսի պատճառով։ Նման պահերին բժիշկը խորհուրդ է տվել շեղվել ֆիզիկական ակտիվությամբ, այդ ժամանակ ուղեղը կկենտրոնանա մկանները կառավարելու վրա։ Ինչպես նաև գիշերը մինչև ժամը 21:00-ն ատամները լվանալը կօգնի հաղթահարել սովի կեղծ զգացումը։
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ հունիս 2023 թ․

01.06.2023
2023 թվականի հունիսին աստղերը խոստանում են բազմաթիվ լուրջ փոփոխություններ և հույզեր՝ ինչպես անձնական կյանքում, այնպես էլ աշխատանքի մեջ:

LADYNEWS TV
«Եվրատեսիլ-2023»-ում Հայաստանը ներկայացնող Բրյունետը իր Future Lover երգով զբաղեցրեց 14-րդ հորիզոնականը
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
31.05.2023
Դիտվել է 14297 անգամ
26.05.2023
Դիտվել է 10105 անգամ
30.05.2023
Դիտվել է 5991 անգամ
30.05.2023
Դիտվել է 4098 անգամ
29.05.2023
Դիտվել է 447 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` contact@ladynews.am
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ marketing@ladynews.am

Webmaster