Բանանով և նարնջի սոուսով նրբաբլիթներ
08.02.2023
Աղանդերային հրաշալի ուտեստ: LN-ը խորհուրդ է տալիս պատրաստել այն հատկապես երեկոյան, երբ աշխատանքային օրվա ավարտին ուզում եք թեթեւանալ, ուրախացնել ընտանիքի անդամներին: Նրբաբլիթները կզարմացնեն եւ գերագույն հաճույք կպարգեւեն Ձեր «հատուկ» հյուրերին:
Այն նաեւ սննդարար ուտեստ է հղիների եւ կերակրող մայրերի համար:
Երկու բաժնի համար անհրաժեշտ է․
8 հատ նրբաբլիթ 2 բանան 1 նարինջ 4 ճաշի գդալ թթվասեր 2 ճաշի գդալ շաքարավազ
Նախ պատրաստում ենք նրբաբլիթները: Ներկայացնեւմ ենք նրբաբլիթներ թխելու «ավանդական» բաղադրատոմսը, բայց կարող եք թխել նաեւ Ձեր տարբերակով:
Հարկավոր է․
3 հատ հավկիթ 3 բաժակ կաթ 2 բաժակ ալյուր 1-ական պտղունց աղ, շաքարավազ բուսական ձեթ։
Այս ամենով ստանալ խմոր, կարեւոր է լավ հարել, որպեսզի «կոշտուկներ» չլինեն: Լավ տաքացնել թավան, տակը մի քիչ կարագ քսել, փոքրիկ շերեփով ստացված խմորից լցնել թավայի մեջ այնքան, որ շատ բարակ շերտ կազմի: Թողնել՝ եփվի մոտ կես րոպե, շրջել նույնքան եփել նաեւ հակառակ երեսը:
Մեր նրբաբլիթները պատրաստ են: Տեսնենք, թե ինչ ենք անում բանանն ու նարինջը:
Բանանը կեղեւազրկում ենք, երկարությամբ բաժանում չորս մասի:
Նրբաբլիթի վրա քսում ենք թթվասերը, դնում բանանի մի կտորը եւ փաթաթում:
Նրբաբլիթով «բարուրված» բանանները տեղադրում ենք հրակայուն տարայի մեջ, թեթեւակի պատում բուսական յուղով եւ հինգ րոպե եփում ջեռոցում (180 C): Բանանն այս ընթացքում չի փոխում ոչ ձեւը, ոչ էլ համը:
Հիմա պատրաստում ենք սոուսը․
Կեղեւազրկում ենք նարինջը, երկայնակի կտրած երեք-չորս շերտ առանձնացնում, մնացածից ստանում ենք հյութ: Թավայի մեջ լցնում ենք մեկ ճաշի գդալ բուսական յուղ, երկու ճաշի գդալ շաքարավազ, խառնելով եփում ենք եւ ավելացնում նարնջի հյութը: Հինգից յոթ րոպե զանգվածը անդադար խառնելով եփում ենք մինչեւ թանձրանալը: Ստացված թանձր հյութի մեջ գցում ենք նարնջի «ֆիլեն», թողնում՝ սառչի մեկ-երկու րոպե: Սոուսը պատրաստ է:
Գեղեցիկ ափսեի մեջ շարում ենք բանանով նրբաբլիթները, վրան լցնում սոուսը եւ վայելում: Հավատացեք, որ շատ համեղ է:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5912 անգամ
Читать на русском
|