Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Դուբայի շոկոլադ. ժողովրդականության պառճառները և բաղադրատոմսը

08.07.2025

Հայտնի քաղցրավենիքն այնքան էլ հեշտ չէ գնել, բայց կարող եք փորձել այն ինքներդ պատրաստել: Ներկայացնում ենք, թե ինչ է Դուբայի շոկոլադը և ինչպես այն պատրաստել տանը:

Սա ոչ միայն քաղցրավենիք է, այլև իսկական խոհարարական գլուխգործոց, որը համատեղում է արաբական խոհանոցի ավանդույթներն ու ժամանակակից արտադրական տեխնոլոգիաները: Այս եզակի արտադրանքը նվաճել է աշխարհի գուրմանների սրտերը՝ շնորհիվ իր յուրահատուկ համի և բաղադրիչների հաջող համադրության: Եկեք պարզենք, թե ինչից է պատրաստվում Դուբայի շոկոլադը և ինչու է այն այդքան տարածված դարձել:

Ի՞նչ է Դուբայի շոկոլադը

Դա սև կամ կաթնային շոկոլադի մեծ սալիկ է՝ անսովոր խրթխրթան միջուկով, որը բաղկացած է տապակած կատաիֆի խմորից, պիստակի մածուկից։

Դուբայի շոկոլադե միջուկի գլխավոր առանձնահատկությունը կատաիֆի խմորն է։ Այն ավանդական արևելյան քաղցրավենիք է՝ պատրաստված ալյուրի և օսլայի նուրբ թելերից։ Խմորի երկրորդ անվանումը հրեշտակի մազ է։

Դուբայի շոկոլադը հայտնի է դարձել որակյալ բաղադրիչների, արևելյան համերի և նրբագեղ դիզայնի յուրահատուկ համադրության շնորհիվ: Պատրաստման մեջ օգտագործվում են հազվագյուտ համեմունքներ, ընկույզներ և չոր մրգեր: Դեսերտը, որպես կանոն, զարդարվում է ձեռքով, ինչն այն դարձնում է իսկական արվեստի գործ: Այս արևելյան քաղցրավենիքը դարձել է կարգավիճակի և հեղինակության խորհրդանիշ:

Ինչո՞ւ է Դուբայի շոկոլադը դարձել այդքան տարածված։ Այստեղ մեծ դեր է խաղում մարքեթինգը։ Ահա դրա ժողովրդականության մի քանի պատճառներ.

- վիրուսային տեսանյութերը սոցիալական ցանցերում,
- աղանդերի անսովոր համը,
- հետաքրքրաշարժ բարձր գինը,
- ձեռքի աշխատանքը,
- տեսողական գրավչությունը:

Դասական Դուբայի շոկոլադ պիստակի մածուկով

Դուբայի շոկոլադ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է գնել որակյալ բաղադրիչներ՝ լավ պիստակի մածուկ՝ առանց հավելանյութերի, համեմունքների, ներկանյութերի և կապակցանյութերի: Եթե խանութում դժվար է գտնել այն, պիստակը կարող եք ինքներդ մանրացնել բլենդերի մեջ, բայց դա աշխատատար և ժամանակատար գործընթաց է:

Բացի այդ, ձեզ անհրաժեշտ կլինեն հատուկ սարքավորումներ՝ շոկոլադե սալիկի համար նախատեսված պլաստիկե կամ սիլիկոնե կաղապար, ինչպես նաև սիլիկոնե թիակ (ալյումինեն չի աշխատի, քանի որ կօքսիդանա):

Ինչո՞ւ է Դուբայի շոկոլադը դարձել այդքան հանրահայտ։ Այստեղ Մմեծ դեր է խաղումարքեթինգը  ։ Ահա դրա ժողովրդականության մի քանի պատճառներ.

Բաղադրիչները․

• 200 գրամ որակյալ շոկոլադ (կաթնային կամ սև՝ ըստ ձեր ճաշակի),
• 50 գրամ կատայիֆի խմոր․ կարելի է գնել շուկաներում կամ որոշ սուպերմարկետներում,
• 50 գրամ պիստակի մածուկ,
• 25 գրամ թահինիի մածուկ (հայտնի է նաև որպես քունջութի մածուկ),
• 45 գրամ կարագ,
• աղ (ըստ ճաշակի)։

Պատրաստման եղանակը.

1. Կատաիֆիի խմորը պետք է մանր կտրատել շերտերով՝ բարակ վերմիշելի նման և տապակել կարագի մեջ՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը։

2. Դեռևս տաք վիճակում խմորը խառնեք պիստակի և քնջութի մածուկի (թահինի) հետ. ցանկության դեպքում ավելացրեք մի պտղունց աղ և վանիլի էքստրակտ: Լավ խառնեք միջուկը, բայց խմորը մի՛ վերածեք խյուսի. այն պետք է խրթխրթան լինի: Միջուկը ամբողջությամբ սառեցրեք:

600x400

3. 200 գրամ շոկոլադը  հալեցրեք կրկնակի կաթսայի մեջ կամ միկրոալիքային վառարանում: Անընդհատ խառնեք շոկոլադը, որպեսզի այն հավասարաչափ տաքանա և թույլ մի տվեք, որ եռա:

4. Շոկոլադի ընդհանուր զանգվածը բաժանեք երկու մասի, առաջին կեսը լցրեք կաղապարի մեջ, սպասեք, մինչև շոկոլադի առաջին շերտը կարծրանա և վրան լցրեք միջուկը: Պատեք այն մնացած հեղուկ շոկոլադով: Կաղապարը նախապես ոչնչով յուղելու կարիք չկա:

600x400

5. Թողեք պատրաստի աղանդերը սառչի և կայունանա մինչև լիովին ամրանա։

Պատրաստի Դուբայի շոկոլադը պետք է պահել սառնարանում՝ միջուկի փչանալուց խուսափելու համար, և օգտագործել մի քանի օրվա ընթացքում։

600x400

Աղբյուր՝ LADYNEWS.am

Դիտվել է 2006 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Տնական մայոնեզ 5 րոպեում

02.10.2025
Մայոնեզը պատրաստի սոուս է, որը հիանալի համադրվում է գրեթե ցանկացած ուտեստի հետ: Հիմնական բաղադրիչներն են բուսական յուղը, քացախը և ձուն:

Հավով աղցան «Շատակեր»

15.08.2025
Այս աղցանի մի քանի տեսակներ կան, սա ամենապարզն ու ամենամատչելին է:

Դուբայի շոկոլադ. ժողովրդականության պառճառները և բաղադրատոմսը

08.07.2025
Հայտնի քաղցրավենիքն այնքան էլ հեշտ չէ գնել, բայց կարող եք փորձել այն ինքներդ պատրաստել: Ներկայացնում ենք, թե ինչ է Դուբայի շոկոլադը և ինչպես այն պատրաստել տանը:

Ֆրանսիական կարտոֆիլի կակարկանդակ. նուրբ և համեղ ուտեստ

17.06.2025
Նույնիսկ եթե կարտոֆիլային ուտեստները ձեր խոհանոցում տարածված չեն, անհնար է դիմադրել այս ֆրանսիական կարկանդակին։ 

Ելակով թխվածքաբլիթներ

22.05.2025
Նուրբ, փափուկ, չափավոր քաղցր և փխրուն ելակով թխվածքաբլիթներն ախորժելի տնական քաղցրավենիք են։ Խմորը հունցվում է հեշտությամբ և արագ։

Հնդկացորենի կոտլետներ

02.05.2025
Բոլորը հավանաբար գիտեն այս հացահատիկային կուլտուրայի սննդային հատկությունների մասին, բայց միայն քչերին է հաջողվում լիովին բացահայտել դրա խոհարարական ներուժը։ Ահա թե ինչու որոշեցինք առաջարկել այս կոտլետների գաղափարը:

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
09-10-2025 09:44
Մասնագետները նշում են, որ հապալասը հիմնականում օգտակար է երիկամների հիվանդություններից տառապող մարդկանց համար՝ իր հակաբորբոքային և հակամանրէային հատկությունների շնորհիվ: Այն կարող է նաև օգնել շագանակագեղձի բորբոքման դեպքում: Բացի դրանից, հատապտուղն օգտակար է ստամոքսաբորբով՝ գաստրիտով և ցածր թթվայնությամբ մարդկանց համար: Ընդհանուր առմամբ, այս հատապտուղը օգնում է ցանկացած բորբոքման, նույնիսկ սուր շնչառական վիրուսային վարակների դեպքում։
09-10-2025 09:41
Մերիմակ քոլեջի գիտնականները՝ դոկտոր Լորա Քուրձելի գլխավորությամբ, պարզել են, որ մնացյալ բոլոր պայմանների հավասար լինելու դեպքում, հիշելու գիտակցված մտադրությունն ավելի լավ է աշխատում, քան հուզական արձագանքը: Պարզել է, որ այն, ինչ գիտակցաբար որոշում ենք հիշել կամ մոռանալ, շատ ավելի մեծ ազդեցություն ունի, քան տեղեկության հուզական ենթատեքստը: Մենք ավելի շատ վերահսկողություն ունենք մեր հիշողությունների նկատմամբ, քան կարծում ենք։
08-10-2025 11:36
Փորձագետները նշել են սուրճի ամենավտանգավոր երեք տեսակները: Հակառեյտինգը գլխավորում է «երեքը մեկում» սուրճի տեսակը, որը պարունակում է շատ շաքար, ինչպես նաև հիդրոգենացված բուսական ճարպեր և սինթետիկ միացություններ, որոնք կարող են ալերգիա և ստամոքս-աղիքային խնդիրներ առաջացնել։ Պակաս վնասակար են լատտեն, մակիատոն, մոկաչինոն, ինչպես նաև սերուցք և օշարակ պարունակող սուրճի մյուս տեսակները: Ցուցակը եզրափակում է ֆրապուչինոն՝ մեծ քանակությամբ շաքարով և արհեստական խտացուցիչներով։
08-10-2025 11:32
Ստամբուլի ոստիկանությունն գործողություն է իրականացրել, որի ընթացքում ձերբակալվել են մի քանի հայտնի անձինք: Այս մասին հայտնում են լրատվամիջոցները։ Նրանց թվում են «Եվրատեսիլ 2009»-ի մասնակից Հադիսեն, Իրեմ Դերիջին, հայտնի երգիչներ, բլոգերներ և դերասաններ։ Ստամբուլի գլխավոր դատախազության կողմից թմրանյութերի կամ խթանիչ նյութերի օգտագործման գործով սկսված հետաքննության շրջանակներում հրահանգ է տրվել ձերբակալվածներից արյան նմուշներ վերցնել:
08-10-2025 11:27
30-ամյա փոփ դիվա Դուա Լիպան բավականին շքեղ շոու է ցուցադրել Լոս Անջելեսի Kia Forum-ում՝ իր Radical Optimism շրջագայության շրջանակներում: Վերջերս ուսի վնասվածքից ապաքինված արտիստը բեմ է բարձրացել մի շարք համարձակ և աչքի ընկնող հագուստներով: Չնայած երկրպագուների մտահոգություններին իր ուսի վրա մուգ կապտուկների վերաբերյալ, աղբյուրները հայտնում են, որ բժիշկների կողմից զննումից հետո երգչուհուն թույլատրվել է շարունակել իր շրջագայությունը:
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ հոկեմբեր 2025 թ․

01.10.2025
Առաջին երկու շաբաթները կանցնեն նահանջող Պլուտոնի գերիշխանության ներքո, և դրանք մարտահրավերներով լի կլինեն։ Սակայն հոկտեմբերի երկրորդ կեսը դրական շրջադարձ կբերի։

LADYNEWS TV
Իվետա Մուկուչյանը ներկայացրել է «Օդերով» երգի տեսահոլովակը։ Նոր աշխատանքը երգչուհին համահեղինակել է A. Chilla-ի հետ, ռեժիսորն է Աղավնի Մանուկյանը։
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
06.10.2025
Դիտվել է 1642 անգամ
03.10.2025
Դիտվել է 380 անգամ
04.10.2025
Դիտվել է 306 անգամ
07.10.2025
Դիտվել է 215 անգամ
08.10.2025
Դիտվել է 178 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster