Ինչպես ընտրել կիվի
18.12.2021
Կիվին համեղ և առողջարար միրգ է, որը համընդհանուր գնահատվում է իր թարմացնող ցիտրուսային համի և սննդային արժեքի համար: Կիվիի պտուղը կարելի է ավելացնել աղցանների մեջ կամ օգտագործել միսը մշակելիս՝ այն փափկացնելու համար։
Եթե պարզապես ցանկանում եք զուտ կիվի ուտել, ընտրեք հասած միրգ։ Եթե նախատեսում եք դրանք մի քանի օրից օգտագործել սննդի համար, ապա պետք է ոչ հասունացած պտուղներ գնել, որպեսզի հասունանան ձեր տանը։
Կախված նպատակներից՝ ուսումնասիրեք այն նշանները, որոնցով կարող եք որոշել կիվիի հասունության աստիճանը։ Այդ դեպքում դուք չեք կարող սխալվել և կարող եք ուրախացնել ինքներդ ձեզ և ձեր սիրելիներին այս համեղ և առողջարար մրգով:
1. Ուսումնասիրեք կեղևը: Գնահատեք պտղի կեղևի գույնը և կազմվածքը: Հասած կիվիի կեղևը պետք է լինի դարչնագույն և ծածկված նուրբ մազիկներով։ Անպայման ստուգեք, որ պտղի մակերեսին չլինեն ճզմվածքներ, մուգ կետեր, բորբոս և կնճիռներ։ Ճմրթված, կնճռոտ և բորբոսնած պտուղները գերհասուն են և սննդի համար ոչ պիտանի։
2. Թեթև սեղմեք պտղի մակերեսին։ Կիվին պահեք այնպես, որ այն լինի ձեր բթամատի և մնացած մատների միջև։ Բթամատով թեթև սեղմեք պտղի մակերեսին. վերջինս պետք է մի փոքր սեղմվի։ Հասած պտուղը պետք է փափուկ լինի, բայց ոչ շատ. եթե սեղմելիս ձեր մատի տակ ճզմվածք է առաջանում, ապա այդ միրգը գերհասուն է։
3. Կիվիից հոտ քաշեք։ Պտղի հասունությունը գնահատեք հոտով: Եթե պտուղը արձակում է թեթև և հաճելի ցիտրուսային բուրմունք, ապա այն հասուն է և կարելի է ուտել։ Եթե զգում եք սուր քաղցր հոտ, ապա հավանական է, որ միրգն արդեն գերհասունացել է:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 1911 անգամ
Читать на русском
|