Դիետոլոգը բացատրել է, թե ինչպես կարելի է նիհարել խորտիկների միջոցով
20.09.2024
Չնայած փոքր չափաբաժիններով սնունդ ընդունելու առավելություններին, կարևոր է պահպանել ժամանակացույցը:
Նյու Յորքում գործող դիետոլոգ Նատալի Ռիզոն նիհարել ցանկացող հաճախորդներին խորհուրդ է տալիս ավելի հաճախ ուտել՝ ընդունելով փոքր չափաբաժիններ: Թերևս սա սննդաբանների կողմից տրվող ամենատարածված խորհուրդը չէ, սակայն կարող է աշխատող տարբերակ լինել: «Չնայած կալորիաներն ազդում են քաշի կորստի վրա, նիհարելու բանալին այն է, որ ձեզ չհասցնեք չափազանց քաղցած վիճակի», - բացատրել է փորձագետը EatingWell-ում:
Մասնագետի խոսքով՝ ամբողջ հարցն այն է, որ քաղցած մնալը վաղ թե ուշ ձեզ կստիպի դիմել անառողջ սննդի, իսկ ժամանակին ընդունած նախուտեստները կօգնեն ճիշտ ընտրություն կատարել։ Սննդաբանն իր առաջարկը հիմնավորել է՝ հղում անելով 2022 թվականին անցկացված ուսումնասիրությանը: Նիհարելու թիվ մեկ սովորությունն այն է, որ սնվեք՝ նախքան քաղց զգալը:
Ռիզոնի խոսքերով՝ ժամանակի ընտրությունը նույնպես կարևոր դեր է խաղում: Սննդաբանն առաջարկում է երեք ժամը մեկ թեթև սնունդ ուտել՝ քաղցի նոպաներից խուսափելու համար: Ընտրված ժամանակահատվածը բավարար է լինում նախորդ կերածը մարսելու համար, և, ամենայն հավանականությամբ, դուք չեք հասցնի խիստ սովածանալ։
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 1670 անգամ
Читать на русском
|