Գիալուրոնային թթուն կվերադարձնի մաշկի ձգությունն և առաձգականությունը
18.07.2018
Որքան էլ դուք չցանկանաք միևնույն է, տարիները իրենցն անում են: Նայելով հայելու մեջ՝ դուք սկսում եք նկատել, որ մաշկը դառնում է ավելի թույլ, աչքերի շուրջ հավաքվում են կնճիռներ:
Ընկերուհիները խորհուրդ են տալիս ներարկումներ կատարել, սակայն դուք դրան դեռ պատրաստ չեք: Բացի այդ դա չի երաշխավորում միայն լավ արդյունք և կարող է բացասական հետևեանքներ թողնել՝ դադարեցնելով գիալուրոնային թթվի արտադրությունը: Հենց այս բարձրմոլեկուլյար պոլիսախարիդն է պահում խոնավությունը մաշկի տարբեր շերտերում, խթանում կոլագենի և էլաստինի արտադրությունը, որոնք նպաստում են մաշկի երիտասարդության պահպանմանը: Գիալուրոնի պակասը կարելի է լրացնել օգտագործելով հատուկ կրեմներ և շիճուկներ, սակայն դրանք կազդեն մաշկի միայն վերևի շերտերի վրա, իսկ ձեզ հարկավոր է ներսից լրացնել դրա պակասը:
Ահա թոպ 4 մթերք, որոնք պարունակում են գիալուրոնային թթու
Այո, բնության մեջ գոյություն ունեն մթերքներ, որոնք պարունակում են այդ թթուն: Ներառեք դրանք ձեր սննդակարգ՝ մաշկի ձգությունն և առաձգականությունը վերադարձնելու համար: Իհարկե, պետք չէ միանգամից սպասել արդյունքի, քանի որ վերականգնողական ընթացքը բավականին երկար ժամանակ է պահանջում: Սակայն օգտագործելով դրանք, դուք օրից օր կտեսնեք, որ մաշկի վիճակը լավանում է:
Արգանակ և դոնդող՝ գիալուրոնատի և կոլագենի աղբյուր
Դրանց կարելի է անվանել գեղեցկության ուտեստներ: Եփած արգանակի հետ միասին օրգանիզմը ստանում է ոչ միայն գիալուրոնային թթու, այլև կոլագեն: Այս ուտեստի համար ավելի լավ է վերցնել ոսկորոտ միս: Եթե նախատեսում եք պատրաստել թռչնամսից, ուրեմն մի հանեք կաշին, քանի որ հենց դա է պարունակում գիալուրոնային թթու:
Խաղող միայն կեղևով
Դուք ուտում եք խաղողը հանելով կեղևը, որովհետև այն ձեզ կո՞շտ է թվում։ Շատ իզուր, քանի որ հենց դա է պարունակում առավելագույն քանակի գիալուրոնատ:
Կարմիր բնական գինի
Իհարկե պետք չէ ամեն օր խմել այն, սակայն շաբաթը մեկ-երկու բաժակը տեղին կլինի: Գինին նույնպես պարունակում է այս թթուն, քանի որ պարաստվում է կեղևով խաղողից:
Տոֆու պանիր և սոյայի կաթ
Սոյայով մթերքների մեջ կա ոչ միայն գիալուրոնային թթու այլև ֆիտո-էստրոգեն, որը օգնում է օրգանիզմին արտադրել սեփական թթուն: Տոֆու պանիրի և սոյայի կաթի մեջ դրանց քանակը ամենաշատն է:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5874 անգամ
Читать на русском
|