Նարնջի կեղևի օգուտակարությունը
28.06.2018
Նարնջի օգտակարության մասին շատերը գիտեն, իսկ նարնջի կեղևի՝ ոչ բոլորը, և հաճախ օգտակար նյութերով հարուստ այդ աղբյուրը հայտնվում է աղբարկղում:
Նարնջի կեղևի ամենավերևի շերտում կուտակված է ամենամեծ քանակի վիտամին C-ն: Վերջինս այնտեղ ավելի շատ է, քան փափուկ մասում: Այդ հատվածում կան նաև ֆլավոնոիդներ և պինդ թելեր, որոնք օգտակար են նյութափոխանակության համար: Եվ սա դեռ միակ պատճառը չէ, որպսզի դեն չնետեք նարնջի կեղևը:
Ինչով է այն օգտակար.
Վիտամին C-ն ոչ միայն ամրացնում է իմունիտետը, այլ երիտասարդացնում մաշկը՝ օգնում ազատվել մանր կնճիռներից, սնուցում մաշկը և փայլ հաղորդում դրան:
Կոսմետիկ դիմակ պատրաստելու համար վերցրեք 2 ճաշի գդալ չոր կեղև, 2 ճաշի գդալ յոգուրտ և 1 ճաշի գդալ մեղր: Խառնուրդը քսեք դեմքին և պարանոցին, լվացեք 20 րոպեից՝ գոլ ջրով: Ընթացակարգը կարելի է կրկնել շաբաթը 2-3 անգամ:
Նարնջի կեղևի օգնությամբ սպիտակեցնում են ատամները: Ընդամենը պետք է 2-3 րոպե քսել կեղևի ներսի մասով ատամներին: Նույն նպատակով օգտագործում են ատամի մածուկը բացած ջրով և խառնած նարնջի կեղևի փոշիյով:
Նարնջի կեղևի հիման վրա պատրաստված ըմպելիքը կօգնի ավելի արագ կորցնել ավելորդ կիլոգրամները: Մեկ ճաշի գդալ չոր կեղևիյի վրա լցրեք մեկ բաժակ եռման ջուր և թողեք 10-15 րոպե, այնուհետև մի քիչ մեղր ավելացրեք: Այս ըմպելիքը հիանալի կփոխարինի սուրճին և թեյին: Այն նաև նպաստում է օրգանիզմից վնասակար խոլեստերինի դուրս բերմանը:
Ինչու գնել քիմիական օդի թարմեցուցիչ, եթե կարելի է պատրաստել բնականը նարնջի կեղևից: Դրա համար անհրաժեշտ է թարմ նարնջի կեղևները եփել 5 րոպե, ավելացնել կիտրոնի հյութ և երկու փայթիկ դարչին: Սառեցված թարմեցուցիչը պետք է լցնել հեղուկացրիչով շշի մեջ և այն պարաստ է օգտագործման համար:
Շատ միջատներ չեն տանում նարնջի հոտը, այդ թվում նաև մրջյունները և մոծակները: Դրանց վախեցնելու համար մաշկին քսեք թարմ նարնջի կեղևը կամ լցրեք կեղևիի փոշին դրանց կուտակման վայրում:
Նարնջի կեղևում կարելի է նաև աղցան մատուցել:
Պետք է նաև հիշել, որ նարնջի կեղևը մշակում են տարբեր քիմիկատներով, այդ պատճառով օգտագործելուց առաջ պետք է միրգը լավ լվանալ և եռման ջուր լցնել վրան:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5159 անգամ
Читать на русском
|