Ինչո՞վ է վտանգավոր աղի պակասը
14.03.2017
Վերջին տարիներին շատ է խոսվում աղի վնասակար հատկությունների մասին: Սակայն իրականում, այն անհրաժեշտ է օրգանիզմի համար:
Կան բազմաթիվ հետազոտություններ, որոնք խոսում են աղի վնասակար հատկությունների մասին: Մեծ քանակությամբ աղը կարող է հանգեցնել երիկամների, նյութափոխանակության, շարժողական ապարատի, սրտի, անոթների, նյարդային հյուսվածքների աշխատանքի խախտմանը:
Սակայն գոյություն ունի մեկ այլ կողմ՝ աղն անհրաժեշտ է օրգանիզմին: Մասնավորապես, էլեկտրոլիտային հաշվեկշռի պահպանման, արյան համակարգի, ուղեղի նորմալ գործունեության համար: Աղի օգտագործման նորման օրական 5 գր է: Վնասակար համարվում է երկու անգամ ավել օգտագործումը: Պետք է նաև հաշվի առնել, որ աղը պարունակում է նաև գնված սննդում: Այդ հանգամանքի բաց թողնումը հանգեցնում է նորմայի խախտմանը:
Վերջերս գիտնականները պարզել են, որ աղի նորմայից ցածր օգտագործումը, օրինակ, օրական մինչև 2-3 գրամ, նույնպես բացասական ազդեցություն է ունենում առողջության վրա: Արդյունքում, կարող են մի շարք խնդիրներ առաջանալ, օրինակ, արյան ճնշման տատանումներ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5489 անգամ
Читать на русском
|