| 
     Տապակած դդմիկ՝ պանրամածնային խմորում 
    
     15.06.2024
  Եթե ցանկանում եք դդմիկ տապակել, ապա դա արեք խմորի մեջ: Այս կերպ նախուտեստը կստանա ախորժելի դարչնաոսկեգույն ծածկույթ, դդմիկը կստացվի շատ նուրբ և հյութալի:  
Բացի այդ, մածունը և քերած պանիրը՝ խմորի հիմքը, չեզոք դդմիկին կհաղորդեն վառ համ։ 
  
  
Բաղադրիչները (4 չափաբաժնի համար) 
– Երիտասարդ դդմիկ՝ 240 գ (1 հատ) – Պանիր՝ 120 գ – Մածուն՝ 200 մլ – Ալյուր՝ 50 գ (մոտ 3 ճաշի գդալ) – Ձեթ՝ 45 մլ (3 ճաշի գդալ) – Աղ՝ 1/5 թեյի գդալ (ըստ ճաշակի) – Չորացրած սխտոր՝ 1/2 թեյի գդալ։ 
Պատրաստման եղանակը 
Նախպատրաստում ենք բաղադրիչները՝ ըստ ցանկի։ 
  
Կտրում ենք դդմիկի պոչերը։ Դդմիկը կտրատում եք մոտավորապես 0,3-0,5 սմ հաստությամբ շերտերով: 
Պանիրն անցկացնում ենք խոշոր քերիչով։ 
  
Մածունը լցնում ենք ամանի մեջ։ Ավելացնում աղը և սխտորը: Խառնում։ 
  
Քերած պանիրը լցնում ենք մածունի մեջ։ 
  
Ավելացնում ենք ալյուրը և լավ խառնում։ 
  
Ստացվում է խիտ խմոր: 
  
Դդմիկի կտորները թաթախում ենք խմորի մեջ: 
  
Խմորը լավ է պինդ կպնում է և չի կաթում դդմիկից: 
  
Տապակի մեջ տաքացնում ենք ձեթը։ Խմորով պատված դդմիկը դնում ենք տապակի մեջ և 2-3 րոպե տապակում միջին ջերմության վրա՝ մինչև դարչնաոսկեգույն դառնալը: 
  
Շրջում ենք և տապակում ևս 2-3 րոպե։ Այնուհետեւ դդմիկը տեղափոխում ենք ափսեի մեջ։ Նույն կերպ տապակում ենք դդմիկի հաջորդ խմբաքանակը։ 
   
Տապակած դդմիկը՝ պանրամածնային խմորում պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։ 
  
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 4761 անգամ
  Читать на русском
  
 |