Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Իմերեթական խաչապուրի

07.05.2013

Իմերեթական խաչապուրի

8-10 բաժնի համար

Բաղադրությունը

 

Կաթ` 1 բաժակ

Չոր խմորիչ` 1 ճաշի գդալ

Բուսական յուղ` 150 գր.

Աղ` մի պտղունց

Կարագ` 100 գր.

Մածուն` 500 գր

Ձու` 1 հատ

Ալյուր`  0.8-1կգ

Շաքարավազ` մեկ պտղունց

 

Միջուկի համար

 

Պանիր (ցանկալի է իմերեթական) ՝ 1 կգ

Ձու (միայն դեղնուցը) վրան քսելու համր` 1 հատ

Ձու` 1-2 հատ (ըստ ցանկության)

Թթվասեր՝ վրան քսելու համար- 1 ճաշի գդալ

Կարագ` 50 գր

Տաքացնել կաթը, ցանել շաքարավազը և խմորիչը, լցնել մի փոքր բուսական յուղ, լցնել ալյուրը և 15 րոպե դնել տաք տեղում: Դրանից հետո ավելացնել մածունը և ալյուրի մեծ մասը, կոտրել ձուն և  հարել:  Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել ալյուր:  Ավելացնել հալեցված և հովացրած կարագը և աղ: Շարունակել հարել ևս 20 րոպե՝ ժամանակ առ ժամանակ ձեռքերին բուսական յուղ ավելացնելով և այն խմորի վրա տարածելով: Պատրաստի խմորը չպետք է կպչի մատներին: Խմորից գունդ պատրաստել, ցանել ալյուրով, ծածկել սրբիչով և 2 ժամ թողնել տաք տեղում:

Հունցել և թողնել հանգստանա ևս 1-1.5 ժամ:

 

Միջուկի համար քերել պանիրը, ըստ ցանկության հարել 1-2 ձու և ավելացնել փափկեցված կարագը:

Պատրաստի խմորը բաժանել ըստ մասնաբաժինների՝ նայած թե ինչ չափի եք ցանկանում մեկ կտորը լինի: Մեկ մասնաբաժինը գնդել և բացել, ցանել ալյուր: Քերած պանիրը նույնպես բաժանել ըստ մասնաբաժինների այնպես, որ բոլոր կտորները հավասարաչափ պանիր ունենան: Պանրից գունդ պատրաստել, դնել խմորի կենտրոնում,  խմորի անկյունները հավաքել և քարկապ անել:

Այնուհետև խմորը շրջել և գրդնակել մինչև մեկ սանտիմետր դառնալը: Խաչապուրու վրա քսել ձվի դեղնուցի և թթվասերի խառնուրդը, դնել ափի մեջ և տակը յուղ քսել, պատառաքաղով մի քանի անգամ ծակծկել, իսկ մեջտեղում փոքրիկ անցք բացել:

Թխել 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում 20-25 րոպե: Երբ երեսը վարդագույն դառնա, հանել խաչապուրին և ծածկել սրբիչով: Մատուցել 10 րոպե հետո, երբ պանիրը կպնդանա և չի ծորա կտրելու ժամանակ:

Աղբյուր` LADYNEWS.am

Դիտվել է 23929 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Տնական մայոնեզ 5 րոպեում

02.10.2025
Մայոնեզը պատրաստի սոուս է, որը հիանալի համադրվում է գրեթե ցանկացած ուտեստի հետ: Հիմնական բաղադրիչներն են բուսական յուղը, քացախը և ձուն:

Հավով աղցան «Շատակեր»

15.08.2025
Այս աղցանի մի քանի տեսակներ կան, սա ամենապարզն ու ամենամատչելին է:

Դուբայի շոկոլադ. ժողովրդականության պառճառները և բաղադրատոմսը

08.07.2025
Հայտնի քաղցրավենիքն այնքան էլ հեշտ չէ գնել, բայց կարող եք փորձել այն ինքներդ պատրաստել: Ներկայացնում ենք, թե ինչ է Դուբայի շոկոլադը և ինչպես այն պատրաստել տանը:

Ֆրանսիական կարտոֆիլի կակարկանդակ. նուրբ և համեղ ուտեստ

17.06.2025
Նույնիսկ եթե կարտոֆիլային ուտեստները ձեր խոհանոցում տարածված չեն, անհնար է դիմադրել այս ֆրանսիական կարկանդակին։ 

Ելակով թխվածքաբլիթներ

22.05.2025
Նուրբ, փափուկ, չափավոր քաղցր և փխրուն ելակով թխվածքաբլիթներն ախորժելի տնական քաղցրավենիք են։ Խմորը հունցվում է հեշտությամբ և արագ։

Հնդկացորենի կոտլետներ

02.05.2025
Բոլորը հավանաբար գիտեն այս հացահատիկային կուլտուրայի սննդային հատկությունների մասին, բայց միայն քչերին է հաջողվում լիովին բացահայտել դրա խոհարարական ներուժը։ Ահա թե ինչու որոշեցինք առաջարկել այս կոտլետների գաղափարը:

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
15-10-2025 11:16
Մեծ Բրիտանիայի Ազգային առողջապահական ծառայության մասնագետները համոզված են, որ նախաճաշին կրուասան ուտելը վնասակար չէ առողջության համար, այլ, ընդհակառակը, օգտակար է։ Ըստ նրանց՝ կրուասաններն անարդարացիորեն են ներառվել ոչ օգտակար սննդամթերքների ցանկում։ Թխվածքի օգտին փաստարկն այն է, որ այն օգտակար է աղիքներում բնակվող մանրէների համար․ խոսքը խմորիչով պատրաստված և դանդաղ թխվող շերտավոր խմորի մասին է:
15-10-2025 11:13
Վրաստանի Բաթումի քաղաքում կայացած շախմատի Եվրոպայի թիմային առաջնությունում Հայաստանի կանանց թիմը 5 լավագույնների շարքում է: Կանանց հավաքականը կիսել է 4-5-րդ հորիզոնականները՝ լրացուցիչ ցուցանիշներով զբաղեցնելով 5-րդ հորիզոնականը: Առաջնությանը մասնակցել է 36 թիմ:
15-10-2025 11:04
Journal of Sex & Marital Therapy-ի հրապարակված նոր ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ տղամարդիկ և կանայք տարբեր կերպ են մոտենում սեքսին՝ կախված իրենց հուզական կարիքներից և հարաբերությունների ռազմավարություններից։ Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ տղամարդիկ ավելի հաճախ կենտրոնանում են անձնական բավարարվածության և նորույթի վրա, մինչդեռ կանայք շեշտը դնում են հուզական կապի և հարաբերությունների պահպանման վրա։
15-10-2025 10:35
Դեմքի դիմակներից մինչև կեղծ պտուկներով կրծկալներ, Քիմ Քարդաշյանը չի վախենում փորձարկումներից: Սակայն իր վերջին Skims արտադրանքի թողարկմամբ նա, հնարավոր է, չափազանց հեռու է գնացել: Երեքշաբթի առավոտյան Skims-ը հայտարարել է անսովոր հատվածում՝ «merkins» (սեռական հատվածում արհեստական մազեր) նոր հավաքածուի թողարկման մասին՝ «The Ultimate Bush» գրավիչ անվան տակ: Հավաքածուն ներառում է գրեթե անտեսանելի սթրինգներ՝ սեռական հատվածում մազերի բազմազան հյուսվածքներով և երանգներով:
15-10-2025 01:30
Կին գործարար Քայլի Ջենները բանտում կեցվածք է ընդունել իր Kylie Cosmetics ապրանքանիշի գովազդի համար։ Ջենները ներկայացել է սև կաշվե վերնաշապիկով և կարճ շորտերով։ Նրա ձեռքերը ձեռնաշղթաներով են, իսկ նրան ուղեկցում են երկու բանտապահներ։
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ հոկեմբեր 2025 թ․

01.10.2025
Առաջին երկու շաբաթները կանցնեն նահանջող Պլուտոնի գերիշխանության ներքո, և դրանք մարտահրավերներով լի կլինեն։ Սակայն հոկտեմբերի երկրորդ կեսը դրական շրջադարձ կբերի։

LADYNEWS TV
Yellowheart-ը և Rosa Linn ներկայացրել են իրենց նոր՝ «Վարդագույն» զուգերգը։
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
13.10.2025
Դիտվել է 714 անգամ
09.10.2025
Դիտվել է 551 անգամ
10.10.2025
Դիտվել է 312 անգամ
11.10.2025
Դիտվել է 289 անգամ
14.10.2025
Դիտվել է 157 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster