Խնձորները` կիտրոնով օշարակի մեջ
15.08.2012
Ամառային թեթև ու հաճելի աղանդեր պատրաստելու համար այնքան էլ շատ բան հարկավոր չէ: Երբեմն բավարար է միայն ցանկությունը…
Անհրաժեշտ է'
խնձոր'6 հատ, շաքարավազ' 240 գ, ջուր' 360 մլ, կիտրոնի հյութ' 1 ճ. գդալ, կիտրոնի կեղև' ըստ ճաշակի:
Պատրաստման եղանակը. Խնձորները մաքրեք կեղևից, հեռացրեք կորիզներով միջուկը, շերտերով կտրեք և դրեք կաթսայի մեջ: Ջուրը խառնեք կիտրոնի հյութի հետ և լցրեք խնձորի վրա: Կիտրոնի կեղևն անցկացրեք քերիչով: Խնձորների կաթսայից ուրիշ կաթսա տեղափոխեք ջուրը, ավելացրեք շաքարավազ և եռացրեք: Խնձորները դրեք ստացված օշարակի մեջ և եփեք մանր կրակի վրա 5-7 րոպե: Այնուհետև, կաթսայի մեջ ավելացրեք կիտրոնի կեղևը, խառնեք և հանեք կրակից: Թողեք կաթսայի պարունակությունը սառչի, առանձին ամանների մեջ դրեք խնձորի շերտերը, վրան լցրեք օշարակը և մատուցեք: Օշարակով խնձորները պատրաստ են: Բարի վայելում!
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am
Դիտվել է 2751 անգամ
|