Բանջարեղենային տորթ «Նապոլեոն»
14.08.2012
Այսօր LN-ն առաջարկում է Ձեզ պատրաստել այս սննդարար և գեղեցիկ բանջարեղենային տորթը:
Անհրաժեշտ է'
կաղամբի տերև' 12 հատ, պահածոյացված շամպինիոն' 2 տուփ, գազար' 3 հատ, սոխ' 2 հատ, ալյուր' 100 գր, քացախ' 9 %-անոց, 3 թ.գդալ, հանքային ջուր'3-4 բաժակ, ընկույզ, բուսական յուղ, համեմունքներ, թարմ կանաչի:
Պատրաստման եղանակը.
Մի փոքր տրորեք կաղամբի տերևներն այնպես, որ չվնասեք: Վերցրեք մեծ կաթսա, լցրեք ջուրը կաթսայի մեջ, ավելացրեք քացախ և եփեք կաղամբի տերևները մոտ 7 րոպե: Այնուհետև, կաղամբի տեևները հանեք ջրից և պահեք սառը ջրի տակ: Հանքային ջրի վրա լցրեք ալյուրը և մի փոքր աղ ցանեք: Արդյունքում պետք է թթվասերի նման զանգված ստանաք: Տաքացրեք թավան, լցրեք մեջը բուսական յուղ: Այնուհետև կաղամբի տերևները երկու կողմից թաթախեք պատրաստած խմորանման զանգվածի մեջ և տապակեք դրանք: Տապակած կաղամբի թերթիկները դրեք թղթի վրա, որպեսզի դրանցից դուրս գա ամբողջ ավելորդ ճարպը: Այդպես պատրաստեք բոլոր
տերևները: Մանր կտրատեք շամպինիոնները, սոխը և սխտորը: Դրեք դրանք կաթսայի մեջ, լցրեք մի փոքր բուսական յուղ, ավելացրեք նաև համեմունքներ և մանր կտրատած սամիթ: Առանձին տապակեք նախապես մանր քերած գազարը, ավելացրեք բուսական յուղ և լցրեք շամպինիոններով թավայի մեջ: Դրեք հանդարտ կրակի վրա և թափեք դուրս եկած յուղը:
Իսկ հիմա մնաց ամենակարևորը' արտաքին տեսքի պատրաստումը: Դրա համար վերցրեք լայն ափսե, վրան դրեք առաջին կաղամբի տերևը, լցրեք վրան պատրաստած միջուկը, հետո նորից վրայից դրեք կաղամբի տերևը: Այսպիսի դասավորվածությամբ շարեք մթերքները, մինչև վերջանան: Յուրաքանչյուր շերտը թեթև սեղմեք ձեռքով: Ամենավերևում, պատրաստի տորթի վրա լցրեք մանրացրած ընկույզը: Գեղեցիկ և ախորժելի «Նապոլեոնը» պատրաստ է, կտրատեք և մատուցեք: Դիտվել է 12856 անգամ
|