Մարմելադներ` խորոված խնձորներից
10.08.2012
Մանկության սիրելի քաղցրեղենն այժմ կարելի է պատրաստել սեփական ձեռքերով: Խորոված խնձորներով մարմելադ պատրաստելու համար անհրաժեշտ մթերքներն են' 1 կգ խնձոր, 1,2-1,5 կգ շաքարավազ, 100 գ կարագ:
Պատրաստման եղանակը.
Խնձորները խորովել ջեռոցում մինչև փափկելը, ապա անցկացնել մաղով: Ավելացնել շաքարավազ ու կարագ: Ստացված խառնուրդը եփել մինչև եռալը' անընդհատ խառնելով: Եռալուց հետո լցնել կաղապարի մեջ և թողնել, որ ամրանա: Ջեռոցը տաքացնել 100С: Պնդացած մարմելադը հանել կաղապարից, ցանկության դեպքում կտրատել եւ դնել ջեռոցը, որի դուռը թողնել բաց:
Պատրաստի մարմելադը հանել ջեռոցից ու վրան մի փոքր շաքարի փոշի ցանել: Դիտվել է 8980 անգամ
|