10 մթերք, որոնք կօգնեն ձեզ պաշտպանվել սթրեսից
26.03.2018
Սթրեսային իրավիճակներում մարդու օրգանիզմը մեծ քանակությամբ վիտամիններ և հանքային նյութեր է կորցնում, այնպիսիք ինչպիսին մագնիումը, ցինկը, վիտամին C և E։ Այս վիտամինների և հանքային նյութերի պահեստը կարելի է լրացնել մթերքների օգնությամբ:
Սթրեսից խուսափելու համար կարևոր է ճիշտ սնվելը: Հարկավոր է ոչ միայն օգտագործել պետքական մթերքներ, այլ ընդունել այն ճիշտ ժամերի, որպեսզի օրգանիզմը կարողանա ամբողջությամբ մարսել և քաղել անհրաժեշտ նյութերը: Բացի այդ, սթրեսից խուսափելու համար հարկավոր է շատ ժամանակ անցկացնել մաքուր օդին:
Եվ այսպես, 10 մթերք, որոնք կօգնեն ազատվել սթրեսից.
Սև շոկոլադ. քաղցրակերների համար դա ամենահաճելի մթերքն է սթրեսից ազատվելու համար: Մարդու օրգանիզմը շատ լավ հասկանում է, որ մթերքներն են նրան պետք և որտեղից այն կարող է վերցնել օգտակար հանքային նյութերը և վիտամինները, որոնք նրան պակասում է: Սև շոկոլադը մեկն է այն քիչ մթերքներից, որը ունակ է արտադրել ուրախության հորմոնը:
Ընկույզ. այն հիանալի միջոց է սթրեսի դեմ: Վատ տրամադրությունից խուսափելու համար բավական է մեկ ընկույզ: Եթե օգտագործեք այն ուտելուց առաջ, դա կօգնի փոքր-ինչ փակել ախորժակը:
Կաղամբ. այն շատ հարուստ է բջջանյութով, որը մաքրում է օրգանիզմը: Կաղամբում կա նաև կալիում, որը հանգստացնում է նյարդերը, ինչպես նաև վիտմանիններ-հակաօքսիդանտներ, որոնք վերականգնում են օրգանիզմը սթրեսից և դեպրեսիայից հետո:
Ցիտրուսայիններ. դրանք հարուստ են վիտամին C-ով, որը ամրացնում է իմունային համակարգը: Սակայն հաճախ օգտագործել պետք չէ, քանի որ դրանք ալերգիկ ռեակցիաներ կարող են առաջացնել:
Գազար. այն պարունակում է վիտամին A՝ բետա կարոտին: Այն հաջողությամբ պայքարում է սթրեսի դեմ: Սակայն բետա կարոտինը ավելի լավ յուրացվում է յուղի հետ, այդ պատճառով մի մոռացեք գազարի հետ օգտագործել յուղերով հարուստ մթերքներ:
Հավկիթ. այն շատ օգտակար է նախաճաշի համար, քանի որ արգելակում է ադրենալինի արտադրությունը՝ սթրեսի հորմոնը: Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս նախաճաշին հավկիթ ուտել:
Հաց թեփով. այն շատ հարուստ է B խմբի վիտամիններով և մագնիումով: Եթե նախաճաշին ուտեք երկու կտոր այդպիսի հաց, դուք ձեռք չեք բերի ավելորդ քաշ, փոխարենը կազատվեք սթրեսային իրավիճակներից: Նրա մեջ կան բարդ ածխաջրեր, որոնք արագացնում են սերոտոնինի արտադրությունը:
Նեխուր. այն ավելի հաճախ օգտագործվում է որպես միջոց հոգնածության դեմ: Դուք կարող եք այն օգտագործել խնձորի կամ գազարի ֆրեշի հետ: Այն նաև կարելի է օգտագործել աղցանների մեջ:
Լոբի. շատ օգտակար է սրտի աշխատանքի համար և ակտիվորեն պայքարում է հոգնածության դեմ: Այն կարելի է օգտագործել յուրաքանչյուր վիճակում, սակայն մի մոռացեք մետեորիզմի մասի:
Յուղոտ ձուկ. հիանալի պաշտպանում է օրգանիզմը սթրեսից և դեպրեսիայից: Սթրեսային վիճակներից խուսափելու համար բավական է շաբաթական ուտել 150-200 գր ձուկ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 5467 անգամ
Читать на русском
|