Աղցան «Աշուն» (հավով, սնկով և թթու վարունգով)
16.10.2024
Բազմաշերտ աղցան հավի մսով, պահածոյացված եգիպտացորենով, թթու վարունգով, գազարով, ձվով և սնկով։ Յուրաքանչյուր շերտը պատում ենք խոտաբույսեր և սխտոր խառնած մայոնեզով։
Բաղադրիչները․
հավի բուդ՝ 300 գ սունկ շամպինիոն՝ 150-200 գ գլուխ սոխ՝ 1 հատ գազար՝ 1 հատ թթու վարունգ՝ 2-3 հատ պահածոյացված եգիպտացորեն՝ 4-5 ճ.գ. ձու՝ 2 հատ սխտոր՝ 1-2 պճեղ մայոնեզ մաղադանոս, սամիթ բուսական յուղ՝ տապակելու համար աղ թարմ աղացած պղպեղ:
Պատրաստման եղանակը՝ ֆոտոշատքով
– Հավի միսը խաշեք, սառեցրեք, միսը առանձնացրեք ոսկորներից և մանր կտրատեք։
– Լվացեք շամպինիոնները, չորացրեք և կտրատեք շերտերով:
– Սոխը մաքրեք և մանր կտրատեք:
– Գազարը կլպեք և անցկացրեք խոշոր քերիչով (կամ կորեական գազարի համար քերիչով):
– Եգիպտացորենի քամեք հեղուկը:
– Վարունգները կտրատեք փոքր խորանարդների։
– Ձվերը եփեք, հովացրեք և մանր կտրատեք կամ քերեք։
– Սոխը լցրեք բուսայուղով տաքացրած տապակի մեջ, մի քիչ աղ ավելացրեք և տապակեք մինչև փափկի։
– Սոխը լցրեք ամանի մեջ և նույն տապակի մեջ տապակեք գազարը՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
– Գազարը լցրեք սոխի վրա և խառնեք։
–Շամպինիոնները լցրեք նույն տապակի մեջ, որտեղ տապակվել էիք բանջարեղենը և մի քիչ աղ ավելացրեք։
– Սունկը տապակել մոտ 8 րոպե, վերջում համեմեք թարմ աղացած պղպեղով։
– Կանաչիները լվացեք, չորացրեք և մանր կտրատեք։
– Կլպեք սխտորը և մանր կտրատեք կամ անցկացրեք սխտոր քամիչով։
– Աղցանը ափսեի մեջ դնում ենք շերտերով։
Անհրաժեշտության դեպքում շերտերին ավելացրեք աղ, թարմ աղացած պղպեղով, պատեք մայոնեզով և շաղ տվեք խոտաբույսեր և սխտոր։
1-ին շերտ՝ հավի միսի կեսը + աղ (ըստ անհրաժեշտության) + մի քիչ պղպեղ + մայոնեզ
2-րդ շերտ՝ կանաչի՝ սխտորով
3-րդ շերտ՝ վարունգի կեսը
4-րդ շերտ՝ սնկի կեսը + մի քիչ մայոնեզ
5-րդ շերտ՝ կանաչի՝ սխտորով
6-րդ շերտ՝ գազար՝ սոխով + մի քիչ պղպեղ + մի քիչ մայոնեզ
7-րդ շերտ՝ կանաչի՝ սխտորով
8-րդ շերտ՝ մնացած վարունգը
9-րդ շերտ՝ մնացած հավի մսը + աղ (ըստ անհրաժեշտության) + մի քիչ պղպեղ + մայոնեզ + խոտաբույսեր՝ և սխտոր
10-րդ շերտ՝ մնացած սունկը + մի քիչ մայոնեզ
11-րդ շերտ՝ եգիպտացորեն + մի քիչ մայոնեզ
12-րդ շերտ՝ ձու։
Աղցանի վերին շերտը պատեք մայոնեզով, ավելացրեք մի քիչ աղ և զարդարեք շամպինիոններով ու խոտաբույսերով։
Մատուցելուց առաջ աղցանը կարճ ժամանակով դրեք սառնարանի մեջ։
Բարի ախորժակ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 1179 անգամ
Читать на русском
|