Рус. Հայ.
ԽՈՀԱՆՈՑ

Լազանյա նրբերշիկով և շամպինիոնով

04.05.2024

Նրբերշիկով և շամպինիոնով լազանան հանրաճանաչ ուտեստի հաջող, բյուջետային տարբերակ է:

Տոմատի սոուսի մեջ աղացած մսի փոխարեն օգտագործում ենք սունկ, նրբերշիկ, և լոլիկ՝ սեփական հյութի մեջ։ Պանրային համի համար պատասխանատու է մոցարելլայի և կաթնաշոռի համադրությունը։ Շարում ենք շերտերը և թխում այնքան, մինչև խոհանոցը լցվի համեղ հոտերով։


Բաղադրիչները

Նրբերշիկ՝ 340 գ

Փափուկ մոցարելլա՝ 125 գ

Շամպինիոններ՝ 450 գ

Կաթնաշոռ (կամ ռիկոտա)՝ 80 գ

Լազանյայի թերթիկներ՝ 180 գ

Թարմ լոլիկ (կամ պահածոյացված)՝ 420 գ

Սխտոր՝ 3 պճեղ

Չոր սպիտակ գինի՝ 90 մլ

Չորացրած իտալական խոտաբույսեր՝ 1 ճաշի գդալ

Աղ՝ 0,25 թեյի գդալ

Աղացած սև պղպեղ՝ 1/8 թեյի գդալ

Ձիթապտղի յուղ՝ 2 ճ.գ. գդալ: 

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստեք բաղադրիչները: Լոլիկը մինչև խյուս դառնալը մանրացրեք ցանկացած հարմար եղանակով։ 

600x400

Խոնավ խոհանոցային սրբիչով սրբեք սունկը և կտրատեք շերտերով:

600x400

Նրբերշիկները կտրատեք խորանարդի կամ բարակ շրջանակների (կախված արտադրանքի տրամագծից):

600x400

Մաքրեք սխտորը և անցկացրեք մամլիչով կամ կտրատեք փոքր խորանարդիկների։

600x400

Մոցարելլան հնարավորինս մանր կտրատեք կամ քերեք։

600x400

Կաթնաշոռը խառնեք մոցարելլայի հետ, ավելացրեք աղ և պղպեղ։ Խառնեք։

600x400

Նրբերշիկի կտորները կարագով տապակեք տապակի մեջ 5-7 րոպե մինչև դառնա դարչնաոսկեգույն: Նրբերշիկները լցրեք ափսեի մեջ:

600x400

Նույն տապակի մեջ 3-5 րոպե տապակեք սունկը՝ սխտորով, մինչև ոսկեգույն դառնալը։ Ջեռոցը տաքացրեք 180-200 աստիճան։

600x400

Սնկերի վրա լցրեք գինին և լոլիկի խյուսը։ Ավելացրեք խոտաբույսերը, աղ և պղպեղ: Եփեք 5 րոպե, մինչև բոլոր համերը միախառնվեն:

600x400

Սոուսի մեջ ավելացրեք տապակած նրբերշիկները, խառնեք և կրակը մարեք։

600x400

Թխելու ամանի մեջ լցրեք մի քիչ սոուս՝ սնկով և նրբերշիկներով։
Սոուսի շերտերի քանակը 1-ով ավելի է, քան խմորի շերտերը։

600x400

Վերևում քսեք մի քիչ պանրի և կաթնաշոռի խառնուրդ։
Շերտերի քանակը 1-ով ավել է խմորի շերտերից։

600x400

Ծածկեք լազանայի թերթիկով։

600x400

Այսպես շարունակում ենք փոխարինել շերտերը, մինչև բաղադրիչները սպառվեն:
Թխելու ամանը ծածկեք փայլաթիթեղով և դրեք 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 20 րոպե։

600x400

Հեռացրեք փայլաթիթեղը և շարունակեք թխել լազանան ևս 10-15 րոպե։

600x400

Նրբերշիկներով և շամպինիոններով լազանիան պատրաստ է։ Թողեք ուտեստը մի փոքր սառչի, բաժանեք մասերի և մատուցեք։

600x400

Բարի ախորժակ!

Աղբյուր` LADYNEWS.am

Դիտվել է 3965 անգամ

Читать на русском

ՄԵԿՆԱԲԱՆԵԼ

Ձեր անունը: *
Ձեր էլ. հասցեն: *
Մեկնաբանությունը: *

Ֆրանսիական կարտոֆիլի կակարկանդակ. նուրբ և համեղ ուտեստ

17.06.2025
Նույնիսկ եթե կարտոֆիլային ուտեստները ձեր խոհանոցում տարածված չեն, անհնար է դիմադրել այս ֆրանսիական կարկանդակին։ 

Ելակով թխվածքաբլիթներ

22.05.2025
Նուրբ, փափուկ, չափավոր քաղցր և փխրուն ելակով թխվածքաբլիթներն ախորժելի տնական քաղցրավենիք են։ Խմորը հունցվում է հեշտությամբ և արագ։

Հնդկացորենի կոտլետներ

02.05.2025
Բոլորը հավանաբար գիտեն այս հացահատիկային կուլտուրայի սննդային հատկությունների մասին, բայց միայն քչերին է հաջողվում լիովին բացահայտել դրա խոհարարական ներուժը։ Ահա թե ինչու որոշեցինք առաջարկել այս կոտլետների գաղափարը:

Աղցան «Վիտամինային ռումբ» 

04.04.2025
Այս աղղցանը շատ առողջարար է և հեշտ է պատրաստվում։

Աղցան «Գարուն»

13.03.2025
Այն հիանալի հավելում կլինի ցանկացած մսային կամ ձկնային ուտեստի, խորովածի կամ պարզապես կոտլետների հետ։

Նուռով և խնձորով աղցան

27.02.2025
Մրգերը, բանջարեղենը և հատապտուղները վիտամինների ու միկրոէլեմենտների առաջին և ամենակարևոր աղբյուրն են հատկապես գարնան առաջին ժամանակահատվածում:

Բաժնի բոլոր նյութերը

ՄԵԿ ՏՈՂՈՎ
23-06-2025 10:17
Մասաչուսեթսի տեխնոլոգիական ինստիտուտի ամերիկացի գիտնականները տագնապալի կապ են հայտնաբերել լեզվական մոդելների օգտագործման և կոգնիտիվ ֆունկցիաների նվազման միջև։ Փորձարկման ընթացքում այն մասնակիցները, ովքեր էսսե են գրել ChatGPT չաթ-բոտի օգնությամբ, զգալիորեն ավելի քիչ ուղեղային ակտիվություն են ցուցաբերել՝ համեմատած նրանց հետ, ովքեր աշխատել են ինքնուրույն։
23-06-2025 03:24
Աշխարհի 164-րդ ռակետ Մարկետա Վոնդրոուշովան նվաճեց Գերմանիայի մայրաքաղաք Բեռլինում անցկացված WTA-500 շարքի մրցաշարի տիտղոսը։ Եզրափակիչում չեխ թենիսիստուհին 7:6 (12:10), 4:6, 6:2 հաշվով հաղթեց աշխարհի 49-րդ ռակետ, չինացի Վան Սինյույին։ Մարկետա Վոնդրոուշովան նվաճեց երրորդ տիտղոսը կարիերայում։
21-06-2025 09:34
Հրապարակվել են «Մոսկվան արցունքներին  չի հավատում։ Ամեն ինչ նոր է սկսվում» սերիալի թիզերը և առաջին կադրերը, ինչպես նաև հայտնի է դարձել, թե ովքեր են գլխավոր դերերը խաղալու Վլադիմիր Մենշովի խորհրդային լեգենդար «Մոսկվան չի հավատում արցունքներին» ֆիլմի վերանկարահանման մեջ։ Ժորա Կրիժովնիկովի և Օլգա Դոլմատովսկայայի նոր մելոդրամայի սյուժեն կենտրոնանում է երեք ընկերուհիների (Անաստասիա Տալիզինա, Թինա Ստոյիլկովիչ, Մարիա Կամովա) պատմության վրա, որոնք 2000-ականների սկզբին գալիս են Մոսկվա՝ սեր և երջանկություն փնտրելու, և 20 տարի անց կրկին հանդիպում են։
21-06-2025 09:31
Ինտերնետում քննարկվում է թագուհի Կամիլայի նոր տեսքը։ Բանն այն է, որ Royal Ascot-ում նա ներկայացել է Lady Dior պայուսակով, որն իր անունը ստացել է ի պատիվ Չարլզ III թագավորի առաջին կնոջ՝ արքայադուստր Դիանայի։
20-06-2025 11:26
Նոր հետազոտությունը պարզել է, որ լռությունը ոչ միայն ձայնի բացակայություն է, այլև ակտիվ ուժ, որը կարող է վերափոխել ուղեղը և բարելավել ընդհանուր առողջությունը։ Ընդամենը երեք օրվա միտումնավոր լռությունից հետո մարդու ուղեղում տեղի են ունենում ֆիզիկական և ֆունկցիոնալ փոփոխություններ, որոնք իրենց ազդեցությամբ համեմատելի են երկարատև մեդիտացիայի կամ ճանաչողական մարզումների հետ։
LN-Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԿԱՐԴԱԼ
LN -Ը ԱՌԱՋԱՐԿՈՒՄ Է ԴԻՏԵԼ
% ԶԵՂՉԵՐ ԽԱՆՈՒԹՆԵՐՈՒՄ
ՈՒՐ ԳՆԱԼ ԵՐԵԿՈՅԱՆ
ՕԳՏԱԿԱՐ ՀՂՈՒՄՆԵՐ
ՆՈՐԸ ՁԵՐ ԿՅԱՆՔՈՒՄ

Ամսվա աստղագուշակ․ հունիս 2025 թ․

01.06.2025
Ամռան առաջին ամիսը կլինի հետադարձ Պլուտոնի ազդեցության տակ։ Այս ժամանակահատվածը որևէ մեծ խնդիր չի բերի, բայց Պլուտոնը որոշների հունիսը կփչացնի։

LADYNEWS TV
Հայաստանի ներկայացուցիչ Պարգն իր Survivor երգով «Եվրատեսիլ 2025»-ում զբաղեցրեց 20-րդ տեղը:
ՕՐՎԱ ԱՍՏՂԱԳՈՒՇԱԿ

Խոյ
21.03-20.04

Ցուլ
21.04-22.05

Երկվորյակ
23.05-22.06

Խեցգետին
23.06-23.07

Առյուծ
24.07-24.08

Կույս
25.08-23.09

Կշեռք
24.09-23.10

Կարիճ
24.10-22.11

Աղեղնավոր
23.11-22.12

Այծեղջուր
23.12-20.01

Ջրհոս
21.01-19.02

Ձուկ
20.02-20.03
ՇԱԲԱԹՎԱ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾԸ
17.06.2025
Դիտվել է 510 անգամ
18.06.2025
Դիտվել է 475 անգամ
19.06.2025
Դիտվել է 410 անգամ
20.06.2025
Դիտվել է 333 անգամ
21.06.2025
Դիտվել է 192 անգամ

© 2012, LADYNEWS.am
Մեջբերումներ անելիս հղումը (hyperlink) LADYNEWS.am-ին պարտադիր է: Կայքում արտահայտված կարծիքները պարտադիր չէ, որ համընկնեն խմբագրության տեսակետի հետ: Գովազդների բովանդակության համար կայքը պատասխանատվություն չի կրում:

LADYNEWS.am-ի մասին
Հեռ.` +374060445674, +37455545535
Էլ-փոստ` [email protected]
Գովազդ կայքում: Հեռ.՝ +374060445674, +374 55545535
Էլ-փոստ՝ [email protected]

Webmaster