Բլիթներ շաքարավազային խմորից
15.08.2020
Սրանք համեղ փխրուն թխվածքաբլիթներ են: Սիրում են թե երեխաները, թե մեծահասակները: Այն կատարյալ է թեյի հետ մատուցելու համար:
Այս բլիթները կարերող եք վերցնել նաև ձեզ հետ՝ վայելելով դրանց հիանալի նուրբ համը:
Բաղադրիչները․
• Ալյուր՝ 200 գ • Եգիպտացորենի օսլա' 50 գ • Շաքարի փոշի` 80 գ • Նարնջի կեղևի փոշի՝ 0,5 թեյի գդալ • Կարագ՝ 100 գ • Ձվի դեղնուց՝ 2 հատ • Խմորի փխրեցուցիչ՝ 1 թեյի գդալ • Ջեմ՝ 150 գ:
Պատրաստման ժամանակը' 70 րոպե։
Պատրաստման եղանակը
VIDEO
Ալյուրին ավելացնոմ ենք օսլան: Հավելում սառնարանից հանած կարագը և խառնիչով հարում: Ավելացնում ենք խմորի փխրեցուցիչը և նարնջի չորացված կեղևը, խառնում:
Շաքարի փոշին ավելացնում ենք դեղնուցներին և հարում:
Խառնում ենք ստացված երկու զանգվածները, հունցում խմորը, ապա դնում սառնարանի մեջ:
Ձևավորում ենք թխվածքաբլիթները: Թխում ենք 180 աստիճանի ջեռոցում՝ 15-20 րոպե:
Երկուական թխվածքաբլիթ դնում ենք իրար վրա՝ արանքը քսելով ջեմ: Վրայից կարելի է ցանել շաքարի փոշի։
Մատուցելու ժամանակն է։
Աղբյուր` LADY NEWS.am
Դիտվել է 3658 անգամ
Читать на русском