Ում չի կարելի ժելատին ուտել
09.01.2018
Ժելատինը օգտագործում են տարբեր աղցանների և մսային ուտեստների պատրաստման համար։ Բացի այդ այն ունի մի շարք դրական հատկություններ, օրինակ, վերականգնում է հոդերը կամ մկանները մարզումից հետո։
Այդուհանդերձ, կան հիվանդություններ, որոնց դեպքում չի կարելի օգտագործել ժելատին։
Երիկամների հիվանդություն
Ժելատինը պատկանում է օքսալոգեններին, այդ պատճառով այն ցանկալի չէ օգտագործել օքսալատային դիատեզի, պոդագրայի և ջրա-աղային փոխանակման հետ կապված խախտումների դեպքում։ Այն արգելված է այդ դեպքում, ինչպես նաև երիկամների ու լեղաքարային հիվանդությունների դեպքում։

Տրոմբոզ և տրոմբոֆլեբիտ, վարիկոզ
Ժելատինը բարձրացնում է արյան մակարդելիությունը, ինչը կարող է վատացնել վիճակը։ Ավելի լավ է օգտագործել ժողովրդական բուժման այլ մեթոդներ։

Աղեստամոքսային համակարգի հիվանդություններ
Եթե դուք ունեք փորկապության խնդիր, ավելի լավ է սահմանափակել դրա օգտագործումը, առավել ևս, եթե դուք ունեք թութք։ Կարող եք օգտագործել չրեր՝ վիճակը լավացնելու համար։

Սիրտ-անոթային հիվանդություններ
Այս, ինչպես նաև աթերոսկլերոզի դեպքում չի կարելի այն օգտագործել։

Ճարպակալում
Ժելատինը բավականին կալորեական մթերք է։ Եթե դուք օգտագործեք այն մեծ քանակությամբ, ապա ձեր քաշը կավելանա, ինչը կմեծացնի ճնշումը հիվանդ հոդերի վրա։

Իհարկե այս բոլոր խնդիրները դատավճիռ չեն, ուղղակի պետք է գրագետ մոտենալ ժելատին պարունակող ուտեստների և դեղերի օգտագործմանը։
Աղբյուր` LADYNEWS.am
Դիտվել է 8648 անգամ
Читать на русском
|