Որ մթերքներն են նպաստում ճարպերի այրմանը
09.06.2017
Մտածելով նիհարելու մասին, մեզանից շատերը կտրուկ սահմանափակում են սննդի օգտագործումը՝ ղեկավարվելով հետևյալ կանոնով՝ որքան քիչ ուտեմ, այդքան ավելի շուտ կնիհարեմ: Մի կողմից այս պնդումը ճիշտ է, սակայն գոյություն ունի մթերքների մի խումբ, որոնց օգտագործումը նպաստում է ճարպերի արագ քայքայմանը:
Առաջին հերթին պետք չէ մոռանալ մրգերի և բանջարեղենի մասին, որոնք մեծ քանակի բջջանյութ են պարունակում: Այս մթերքները մաքուր վիճակում և տարբեր ուտեստների մեջ դրական են ազդում նյութափոխանակության վրա, արագացնում մետաբոլիզմը և նպաստում աղիքներից շլակների դուրս բերմանը:
Արքայախնձորը պարունակում է բրոմելայն անվամբ նյութ, որը ճարպեր այրող ուժեղ նյութ է: Բացի դրանից, արքայախնձորը իր մեջ պարունակում է մի շարք վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ, որոնք դրական են ազդում նյութափոխանակության օրգանների վրա: Սակայն մարդիկ, ովքեր ունեն ստամոքոսի բարձր թթվայնություն, պետք է զգուշությամբ վերաբերվեն արքայախնձորային դիետային, քանի որ այս միրգը պարունակում է տարբեր թթուներ, որոնք կարող են սրել իրավիճակը:
Թուրինջում պարունակող ֆերմենտները նպաստում են ճարպերի արագ քայքայմանը, արգելակում սովի զգացողությունը, դրական ազդում աղիքների աշխատանքի վրա: Պարտադիր չէ նստել թուրկնջային դիետայի վրա, բավական է ուտել մրգի 1/4 –րդը ուտելուց 20-30 րոպե առաջ կամ օրվա ընթացքում ուտել այն:

Ավոկադոն ճարպերի այրման լավագույն մթերքն է: Չնայած նրան, որ այս միրգը պարունակում է մեծ քանակությամբ բուսական յուղեր, դրա կանոնավոր օգտագործումը նպաստում է ախորժակի նվազեցմանը, հետևաբար նաև քաշի անկնմանը: Բացի այդ ավոկադոն պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ, վիտամիններ և հանքանյութեր, ինչպես նաև հակաօքսիդանտներ:
Երկար ժամանակ ձվի դեղնուցը արգելքի տակ էր նիհարողների համար բարձր կալորեականության և խոլեստերինի պատճառով: Սակայն գիտնականները ապացուցել են, որ դեղնուցը օգտակար խոլեստերին է պարունակում և օրվա մեջ 1-2 ձու օգտագործելը առողջությանը վնաս չի հասցնի: Բացի այդ հենց դեղնուցներն են պարունակում մեծ քանակությամբ վիտամիններ, հանքանյութեր, օգտակար յուղեր և օմեգա-թթուներ:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 8840 անգամ
Читать на русском
|