Սուրճը հավկիթով կամ սկանդինավյան սուրճ
26.12.2016
Պատահում է, որ մեկ բաժակ սուրճը միակ բանն է, որը կարող է բարձրացնել անկողնուց վաղ առավոտյան: Եվ խոսքը ոչ միայն նրա առույգացնող հատկության մեջ է, այլև արարողության մեջ՝ փոքրիկ ընդմիջման, որի ընթացքում կարելի է մտածել օրվա պլանների մասին և տրամադրվել աշխատանքի:
Դուք կարող եք ընտրել նուրբ լատտե, առույգացնոց էքսպրեսսո կամ դասական ամերիկանո: Սակայն կարելի է փոքր-ինչ բազմազանություն մտցնել և պատրաստել անսովոր սուրճ, որը մատուցում են Նորվեգիայի և Շվեդիայի սրճարաններում:
Սկանդինավյան սուրճ հավկիթով
Այս կերպ պատրաստված սուրճը տարբերվում է՝ այն և թունդ է, և ունի նուրբ համ: Սկանդինավյան սուրճը լավ համադրվում է ալկոհոլային խմիչքներով, նարնջի կեղևով և սերուցքով:
Բաղադրիչներ․
- 1 ձու - 3 բաժակ ջուր - 1 բաժակ սառը ջուր - 3 ճաշի գդալ աղացած սուրճ։
Պատրաստման եղանակը․
1. Եռացրեք 3 բաժակ ջուրը: Սուրճը լցրեք խորը ամանի մեջ:
2. Ավելացրեք ձուn և կես բաժակ սառը ջուր, լավ խառնեք:
3. Խառնելով` սուրճի խառնուրդը ավելացրեք եռման ջրի մեջ և եփեք 3 րոպե:
4. Հանեք սուրճը կրակի վրայից և լցրեք մնացած սառը ջուրը:
5. Անցկացրեք քամիչով. սուրճը պատրաստ է:
Հիանալի միջոց է ընկերուհուն զարմացնելու համար: Հրավիրեք նրան փորձելու սկանդինավյան սուրճ՝ նա հաստատ ձեզ չի մերժի:
Աղբյուր` LADYNEWS.am Դիտվել է 6637 անգամ
Читать на русском
|