Առողջության տարածված խնդիրներից մեկը կալցիումի պակասն է: Փխրուն ոսկորներ, թույլ ատամներ, բարակ, շերտավորվող եղունգներ: Սրանք կալցիումի պակասի մի քանի նախանշաններն են:
Երբ մենք նախաճաշին ձվածեղ ենք պատրաստում, դեն ենք գցում ձվի ամենակարևոր մասը: Ձվի կճեպը 90%-ով կազմված է կալցիումից, որը հեշտությամբ յուրացվում է: Ձվի կճեպի օգտակարությունը որևէ կասկածի ենթակա չէ, իսկ արդյունքը տեսանելի է արդեն մեկ շաբաթվա օգտագործումից հետո:
Ձվի կճեպը՝ կալցիումի աղբյուր
Ստորև ներկայացված տեսանյությում ցուցադրվում է, թե ինչպես ձվի կճեպից փոշի պատրաստել: Գլխավոր գաղտնիքը՝ թաղանթը թողնել կճեպի ներսում: Դա կպահպանի բոլոր օգտակար հանքային նյութերը՝ ջեռոցում կեղևը չորացնելիս:
Եվ այսպես, մի նետեք ձվի կճեպը, լվացեք այն, դրեք 180 աստիճանի տաքացրած ջեռոցում և պահեք այնտեղ 20 րոպե:
Այնուհետև փշրեք այն սանդիկի մեջ և, ահա, կանսաբանական ակտիվ նյութը պատրաստ է:
Այն խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրական 2 անգամ մեկ ճաշի գդալ, ցանկալի է շիլաների կամ կաթնաշոռի հետ:
Դիտեք տեսանյութը պատրաստման մանրամասն գործընթացին ծանոթանալու համար: Այս միջոցը կիրառելով, դուք կլավացնեք ձեր առողջությունը մի քանի անգամ:
«Եվրատեսիլ 2024»-ում Հայաստանի պատվիրակ «Լադանիվա»-ն ելույթ կունենա մրցույթի երկրորդ կիսաեզրափակիչում` 8-րդ համարի ներքո: Մրցույթը տեղի կունենա մայիսի 7-ին, 9-ին և 11-ին Շվեդիայի Մալմյոյում: