Ձմեռային դիմակներ դեմքի մաշկի համար
24.02.2012
Դեմքի գեղեցիկ մաշկը կնոջ գրավչության կարևորագույն ցուցիչներից է: Ցուրտ եղանակին այն ավելի շատ ուշադրության ու լրացուցիչ սնուցման կարիք ունի: Տնային պայմաններում դեմքի խնամքն ապահովել Ձեզ կօգնեն այս ձմեռային դիմակները, որ պատրաստվում են ձեռքի տակ եղած մթերքներով:
Լոբով դիմակ պատրաստելու համար պետք է մեկ բաժակ' նախօրոք ջրում թրջած սպիտակ լոբի, կես կիտրոնի հյութ և մեկ թեյի գդալ ձեթ: Թրջած լոբին տրորեք պատառաքաղով, ավելացրեք կիտրոնի հյութն ու ձեթը: Ստացված զանգվածը քսեք դեմքին և պահեք 20 րոպե: Դիմակը սրբեք անձեռոցիկով, ապա լվացեք տաք ջրով: Այս դիմակը լավագույնն է չոր մաշկ ունեցող կանանց համար: Այն սնուցում է և սպիտակեցնում դեմքի մաշկը:
Ճապոնական դիմակի համար պետք է խառնել մեղրի, ալյուրի ու կաթի հավասար քանակություններ: Ստացվածը քսել մաքուր դեմքին և պահել կես ժամ: Այնուհետև դեմքը լվանալ երիցուկի թուրմով: Կոսմետոլոգները խորհուրդ են տալիս կանոնավոր օգտագործել ճապոնական դիմակը, եթե դիմամաշկն ունի արագ ծերանալու հակում:
Կիտրոնասպիտակուցային դիմակ ստանալու համար պետք է 1 ձվի սպիտակուցը հարել մինչև փրփրելն ու ավելացնել 1 կիտրոնի հյութ: Ստացվածը դեմքին քսել խոզանակի միջոցով: Մի-քանի րոպե պահելուց հետո քսել ևս մեկ շերտ, ապա' մյուս շերտը, և այսպես, 15 րոպե: Լվանալ սառը ջրով: Այս դիմակը հիասքանչ է յուղոտ մաշկի համար:
Խնձորի դիմակ: Վերնամաշկից զատած և փոքր վանդակների ձևով կտրտած խնձորը քիչ քանակությամբ կաթի մեջ եփել: Դիմակը կարելի է դեմքին պահել 20 րոպե, այնուհետև պետք է լվանալ սառը ջրով:
Խմորիչով դիմակ: 20 գրամ խմորիչը խառնել քիչ քանակությամբ թարմ կաթի հետ: Խառնուրդը քսել դեմքին և պահել մինչև չորանալը: Այնուհետև լվանալ երիցուկի թուրմով: Խմորիչով դիմակը շատ օգտակար է լայն ծակոտիների խնդիր ունեցող մաշկի համար:
Դիտվել է 9133 անգամ
Читать на русском
|