Գտնված է աղին առավել առողջարար այլընտրանք
23.08.2012
Հոլանդացի գիտնականները գտել են առավել առողջարար այլընտրանք նրանց համար, ովքեր իրենց կյանքը չեն պատկերացնում առանց աղի կերակուրների… Նրանք առաջարկում են աղը հաճախ փոխարինել սոյայի սոուսով: Գիտնականների խոսքով՝ դրանից կերակրի համային որակները առանձնապես չեն տուժում, եւ այդ փոխարինման շնորհիվ կլուծվի նատրիումի չարաշահումից խուսափելու հարցը: Իսկ դա նշանակում է նվազեցնել սիրտ-անոթային հիվանդությունների վտանգը:
Նատրիումը պահում է օրգանիզմի ջրային բալանսը, սակայն նրա չարաշահման դեպքում, ինչն առաջանում է աղ շատ օգտագործելուց, մեծանում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների վտանգը:
Աղբյուր՝ LADYNEWS.am Դիտվել է 3381 անգամ
|