Հրաժեշտ ձմռանը. մանդարինով թխվածքաբլիթներ
29.02.2012
Ձմռան վերջին օրը կարելի է փորձել մանդարինով թխվածքաբլիթներ: Հեշտ է պատրաաստվում, շատ կալորիական չէ, եւ բացի այդ, այն կարող է դառնալ ձմռան հրաժեշտի Ձեր այսօրվա ուտեստը' խորհրդանշական մրգով:
Հարկավոր է'
240 գրամ ալյուր, 200 գրամ սերուցքային կարագ' սենյակային ջերմաստիճանում 100 գրամ շաքարավազ կամ շաքարավազի փոշի 4 հատ մանդարին (2-ի հյութն է պետք) 2 ճաշի գդալ կարտոֆիլի օսլա:
Կարեւոր է հիշելը, մեզ պետք է ոչ թե հալեցված կարագ, այլ միայն սենյակային ջերմաստիճանի:
Կեղեւից ազատում ենք երկու մանդարինները, իսկ մյուս երկուսից հյութն ենք քամում:
Տարայի մեջ լցնում ենք կարագը, շաքարավազը կամ փոշին, մանդարինի շերտերն ու հյութը: Պետք է զանգվածն այնքան հարել, որ ստացվի կրեմի նման մի բան:
Ավելացնում ենք ալյուրն ու օսլան, խմորը խառնում ենք հարիչով: Մի ալարեք, լավ հարեք եւ կտեսնեք' ինչ գեղեցիկ խմոր է ստացվում:
Լավ կլինի, որ ունենաք աստղանման կամ ծաղիկանման կաղապարներ թխվածքաբլիթների համար: Խմորից ստանում ենք փոքր կտորներ եւ դասավորում թավայի մեջ առնվազն մեկ սանտիմետր հեռավորությամբ:
Թխվածքաբլիթները ջեռոցում եփում ենք 180 աստիճանում 15 րոպե: Եփված թխվածքաբլիթները հանում ենք ջեռոցից, թողնում սառչելու մոտ քսան րոպե: Այս ընթացքում կհասցնեք սուրճ կամ թեյ պատրաստել:
Բարի վայելում
Դիտվել է 10051 անգամ
Читать на русском
|