Լազանյան համեղ իտալական ուտեստ է, որը վաղուց է համաշխարհային ժողովրդականություն ձեռք բերել: Իտալական լազանիան համարվում է խոհարարության դասական:
Դուք կարող եք այն պատրաստել ինքներդ՝ ձեր տան խոհանոցում, եթե օգտագործեք այս փորձված բաղադրատոմսը:
Բաղադրիչները
6 հոգու համար
Աղացած միս՝ 600 գ Բոլոնեզի սոուս՝ 600 գ Կարագ՝ 60 գ Ցորենի ալյուր՝ 2,5 ճաշի գդալ Ձիթապտղի յուղ՝ 2 ճաշի գդալ Կաթ՝ 750 մլ Պատրաստի չոր լազանայի թերթեր՝ 10 հատ Կոշտ պանիր՝ 500 գ։
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթսայի մեջ լցնել կարագն ու 2 ճաշի գդալ բուսական յուղը և հալեցնել։ Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և հարել այնքան, մինչև գնդիկներ չմնան։
2. Երբ ամբողջ ալյուրը խառնվի, լցնել ամբողջ կաթը: Իջեցնել կրակը և եփել մինչև անհրաժեշտ խտությունը՝ ոչ հեղուկ, բայց ոչ շատ խիտ՝ ցածր յուղայնությամբ թթվասերի նման։
3. Տապակի մեջ տաքացնել ձիթապտղի յուղը։ Ավելացնել աղացած միսը (ցանկալի է խոզի + հորթի միս):
4. Տապակել աղացած միսը մինչև կիսաեփ լինելը։ Ավելացնել բոլոնեզի սոուսը, աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
5. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Տարրան պատել կարագով։ Տակը լցնել մի քիչ բեշամելի սոուս, այնքան, որ ծածկի հատակը:
6. Շարել շերտերը (չեփած): Շերտերի վրա շարել աղացած միսը (չեք ափսոսում), աղացած մսի վրա՝ քերած պանիրը։ Պանրի վրա՝ բեշամելի սոուս։
7. Պետք է ավելացնել այնքան սոուս, որքան կարծում եք, որ անհրաժեշտ է լազանիան հյութալի դարձնելու համար։ Սոուսի վրա դրեք չոր լազանայի թերթեր: Ընթացակարգը կրկնեք:
8. Վերջին շերտի վրա քսել բեշամելի սոուս, իսկ վրան առատորեն պանիր ցանեք։ Թողեք մնա 7-10 րոպե։ Տեղադրել ջեռոցում։ Թխել 30 րոպե։